USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лише десята частина порушень в «аграрних» лісгоспах належно карається

4 Вересня 2008 10:14
Начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолій Аршуліка 3 вересня у коментарі «Волинським Новинам» розповів про роботу лісогосподарських підприємств Волині, що входять до системи Міністерства аграрної політики України за підсумками наради з їхніми керівниками.
 
Як стверджує пан Аршулік, ці «господарства спрацювали по підсумках року без збитків, мають прибутки, мають підвищення заробітної плати суттєве, досить таке суттєве в порівнянні з минулим роком. Є вже підприємства, які вийшли на рівень заробітної плати більше тисячі гривень в місяць». Другий момент, на якому наголосив головний аграрний управлінець Волинської ОДА – це боротьба з пожежами чи, швидше, «профілактичні заходи з тим, щоби унеможливити ті пожежі, які гіпотетично могли виникнути».
 
Анатолій Аршулік наголошує, що «є проблеми із крадіжками лісу, є багато фактів затримання. На сьогодні, мабуть, недосконала правова система щодо цього питання. Як інформують директори підприємств, відповідні матеріали по затриманню подаються у компетентні інстанції». Проте вони задовго розглядаються досудовими інстанціями або навіть власне судом. Тобто, ефективність заходів впливу після того, як матеріали по затриманню передані до суду, за словами пана Аршуліка, може складати навіть 10 відсотків.
 
«Зрозуміло, що з тим явищем важко боротись ще й тому, що є досить ще багато пилорам, які працюють чи санкціоновано, чи несанкціоновано, але їх є багато. Але вони дійсно потребують сировини, і сировина всілякими шляхами попадає на пилорами, враховуючи ту соціальну ситуацію, яка є в поліських селах», – бідкається начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
 
Серед інших проблем – недостатнє фінансування лісопідприємств системи Мінагрополітики. Воно, порівняно з державними держлісгоспами, менше у кілька разів.
 
«Але разом із тим лісопідприємства («аграрні» – «ВН») вже не ті, як взяти декілька десятків років назад. Це вже такі самостійні, потужні підприємства з визначеними трудовими колективами, своєю специфікою, з досить таки нормальним, на мій погляд. майбутнім їх роботи. Якщо їм ще дійсно допомогти на етапі їх остаточного становлення, то в них є добре майбутнє», – розповів Анатолій Аршулік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus