USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Литва дала Україні доступ до бази даних для перевірки авто на євробляхах

5 Жовтня 2018 15:47
Литва надала Україні доступ на рік до європейської бази даних, яку будуть використовувати для перевірки законності ввезення авто на європейських номерах в Україну, а також чи не перебуває авто у розшуку.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

Так, сьогодні у Києві відбулося обговорення проекту міжнародної технічної допомоги ЄС Twinning за участі українських та європейських експертів.

За словами Цигакала, для досягнення визначених пріоритетів необхідно продовжити адаптацію законодавства і прикордонних процедур до стандартів ЄС, розвивати обмін та аналіз інформації.

Окрім того, у коментарі УНН він повідомив, що Литовська Республіка надала Україні доступ на рік до європейської бази даних, яку будуть використовувати, зокрема, для перевірки, чи ввозять автомобілі на європейських номерах, так звані євробляхи, в Україну законно.

"Сьогодні нам подарували пакет, завдяки якому можна заходити до європейських баз даних... Ви знаєте, у нас сьогодні дуже багато євроблях на території країни. Як правило, вони чи литовські чи польські", - зазначив голова ДПСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
123 Показати IP 5 Жовтня 2018 16:13
ще би Україна дала доступ до своїх баз, щоб можна було пробити машину перед покупкою. одна прострочка зараз продається. Но шо в нас для людей робиться?
321 до 123 Показати IP 5 Жовтня 2018 16:37
якою "покупкою"? ти що, стаєш власником чогось?
valdis peish до 321 Показати IP 5 Жовтня 2018 17:23
123 бляхар ти шо не в курсі - цому ці бази як серпом по яях
123 до valdis peish Показати IP 5 Жовтня 2018 17:38
Моє авто перевірене і не прострочене так як маю можливість авто перевірити. Перед покупкою перевіряв порядка 10 авто які переважно прострочені або близькі до того. Люди які це зробити не можуть сильно попадають коли хочуть перевиїхати. Навіщо таке робити? Вільні бази це користь.
123 до 321 Показати IP 5 Жовтня 2018 17:34
власником авто
1233 до 321 Показати IP 5 Жовтня 2018 17:47
"ти що, стаєш власником чогось? " згідно чинного законодавства авто можна купити і використовувати в своїх цілях без переоформлення навіть на укр номерах. Це не є злочин і порушення законів. Знаю декілька людей які купують ключ до авто чи авто на укр бляхах міняють ключ на ключ і катаються собі дальше. Це є також не порушення. То про що ти пишеш? Щось бентежить на рахунок блях? Так ніхто і не проти їх реєстрації в країні. Видадуть закон, я приїду, і подам свої дані, що такий я, таке авто і катаю його я. Законів немає? Я причому? Люди причому? Коли в твою дрібну голову дійде, що наявність нетакої бляхи по краям авто нічого не означає. Д*біли є, і є вони на укрбляхах.
Ірина до 1233 Показати IP 5 Жовтня 2018 18:16
Закони є,тільки вони для твоєї величезної голови вони не підходять,бо не вигідно. А деб*ли,згодна,є і на укрбляхах,тільки на бляхах їх в рази більше (таке враження,що литовський техпаспорт відбирає розум і інстинкт самозбереження).
1 до Ірина до 1233 Показати IP 5 Жовтня 2018 19:46
Сонечко ти наше ясне, обоснуй моїй темній великій голови свій висер. Про які закони мова? А про "рази більше" є статистика, яка урівнює як бляхи так і не бляхи.
М до 1233 Показати IP 5 Жовтня 2018 18:31
Ти молодець. Прямо в я блучко. Побільше б таких розумних і розсудливих людей
М до ірини Показати IP 5 Жовтня 2018 18:36
Відбирає розум не номерний знак і свідотство другої країни, а те що їздять з купленими водійськими посвідченнями та ще й на підпитку -ось де береться відвага
Ірина Показати IP 5 Жовтня 2018 21:51
Відкрийте очі і спробуйте включити розум-в навколишніх селах є козаки(і таких немало),яким ще по віку посвідчення не світить,зате під сараєм стоїть лах за 1000 $,на якому він чудить,і кине його при будь-якій поганій ситуації,бо йому верблюд нового прижене. Просто коли бардак в країні,то багато хитро...их стає. Я не проти дешевого розмитнення,я проти того,що пишуть в новинах-"допоможіть встановити хто був за кермом",бо воно на лит.номерах,і фіг його знає,хто там був...
123 до Ірина Показати IP 5 Жовтня 2018 22:36
Якби замість нього там стояв москвич без гальм, ти би спала спокійніше?) Проблема не в авто, не в номерах, а в де*ілах які зачудять незалежно від номера авто
Ірина до 1 Показати IP 5 Жовтня 2018 21:55
Сонечко ти наше ясне. Згідно закону України (в якій ти живеш), резидент має право їздити на автомобілі іноземної реєстрації не більше 5-10 днів!!!
123 до Ірина до 1 Показати IP 5 Жовтня 2018 22:52
Приблизно 19-20 відсотків авто на ринку є евробляхами. Це порядка 4-5 000 000 авто. Хочеш сказати, що 4 000 000 авто є порушниками? Тоді заарештуйте всіх. Не мають право їздити негодяї. Чому ніхто нічого не робить? А тому що згідно чинного законодавства, здається 85 стаття митного кодексу стоїть в сторонке і посасує у стамбульскої конвенції, яку країна має виконувати, якщо бодрим шагом топає в європу.
3 до 123 Показати IP 5 Жовтня 2018 23:06
+до того всього люди як завжди шукають і використовують лазейки у законах і правилах. Докажеш, що я більше 10 днів за авто? Ні. Накладуть 8600 грн. штрафу за прострочку? Чудово. Раз заплатив, їзди вільно вічність(закони такі). Чого доколупуватись до простих людей, коли голови государства свої гроші в офшори виводять бо податки платити своїй країні не хочуть. Сам П конфети в Криму продає, а ти сірники Пінськдрева не можеш купити бо заклюють. Отєб....отстаньте від людей і їх авто на бляхах. Де*іли є на всіх реєстраціях і де*ілами вони остануться. Не вказуйте млять кому як жити і на чому їздити. Я на блясі не від хорошого життя катаюсь. Запропонуй альтернативи. Нема? Ідина. Не платять податки? Прийміть закон, заплачу. Втікають? Прийміть закон, зареєструюсь, Корч? Альтернатив нема. Літають як де*іли? Вони і на конях літати будуть. Все зводиться не до людей, не до авто, не до номерів, а до необоснованого цькування і хренових законів. Точка.
Ірина до 123 Показати IP 6 Жовтня 2018 02:14
Стамбульська конвенція стосується комерційного транспорту. Немає на вас старого дядька Кучми.. Зараз всі бляхи стояли б за два тижні на шроті,а всі,"які завжди шукають" посасували б в сторонці разом з копачами бурштину,які теж кричать,що воно в їхній землі, значить їхнє...
123 до Ірина до 123 Показати IP 6 Жовтня 2018 10:38
Правильно, но тим же законом водій має пред'явити для перевірки лише техпаспорт, водійське і страховку. В переліку документів немає документу дозволу користування авто третіми особами на який ссилається конвенція і перевірити це на місці не можна. Це лазейка. Чому б нею не користуватись? Найшов статтю, де вказується про 24 відсотки авто на іноземній реєстрації. Як на мене, трохи завищено, но мільйони авто і їх власників а також їх сімей, думаю зроблять хороший палаючий майдан якщо появиться клон Кучми з описаними замашками. До таких авто треба відноситися спокійніше. Ними користуються звичайні люди. Єдине що не помішало би, це доступ до митних баз, і якась реєстрація авто на власника на Україні. Хоть щось для людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus