USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Литва запровадила національні санкції проти РФ

7 Грудня 2018 15:23
Литовська Республіка запровадила національні санкції проти Росії через її агресію проти України в Керченській протоці.

Про це заявила Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте на спільній з Президентом Петром Порошенком прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

“Знаємо, що сьогодні міжнародні організації не прийняли жодних санкцій проти російських дій. Проте ми ухвалили свої національні санкції на знак протесту проти атаки в Керченській протоці. Ми також прийняли рішення надавати допомогу в формі амуніції, ми надсилаємо своїх інструкторів, воєнних інструкторів, кіберінструкторів, гуманітарну допомогу. Також ми підтримуємо всі громадянські ініціативи нашого народу для того, щоб допомогти вам боротися”, - сказала Грібаускайте.

Президент наголосила, що після цього литовські посадовці отримують особисті погрози від Росії.

“Інколи не так і просто бути першими, коли запроваджуємо санкції. Ми отримуємо особисті погрози від Росії. Наприклад, міністр закордонних справ. Але ми знаємо, що це очікувана реакція, тому що бути відкритими в цьому світі, певно, ще важливіше, ніж воєнна підтримка”, - зауважила Грібаускайте.

Пані Президент повідомила, що нещодавно присвоїла громадянство Литовської Республіки Йонасу Охману, який допомагає на фронті українським солдатам. “Це означає, що не лише політична наша підтримка важлива, а й підтримка нашого народу дуже важлива. Ми сподіваємося, що ви її відчуваєте”, - додала Президент.

Президент Петро Порошенко подякував Литві за вже запроваджені національні санкції проти учасників агресивних дій на Азові та закликав міжнародних партнерів запровадити жорсткі санкції проти російської Федерації у зв’язку з її агресією в Чорному та Азовському морях: “Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити жорстких санкцій для зупинення агресивних зазіхань Росії в Чорному й Азовському морях та забезпечення свободи навігації в регіоні”.

Також він підкреслив, що агресивні дії Росії, яка відверто ігнорує Мінські домовленості та відкрито нагнітає ситуацію в Чорному і Азовському морях, — це пряма загроза європейській безпеці та виклик усьому демократичному світу.

Як повідомлялося, Президент Литви Даля Грібаускайте у п’ятницю, 7 грудня перебуває з офіційним візитом в Україні. Окрім перемовин Глави Литовської Республіки з Президентом Петром Порошенком, запланована участь лідерів двох держав у роботі другого Українського жіночого конгресу.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові суднай захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками, 3 з яких, за підтвердженою росіянами інформацією, отримали поранення.

У відповідь на агресію РФ з 26 листопада до 26 грудня у 10 областях України було запроваджено воєнний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Грудня 2018 16:28
Жах!!! Шпроти не будуть постачати в Росію. Все, кердик агресору.
Василь Показати IP 7 Грудня 2018 18:20
Литва ввела санкції, це просто впісятись треба.)Країна, у якій народ останні онучі доношує, вводить санкції проти величезної промислової держави. У цієї* мізки одні на двох з Порошенком?
777 до Василь Показати IP 8 Грудня 2018 07:09
не,у них вообще мозгов нет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus