USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Литва змінила порядок самоізоляції для мандрівників з-за кордону

7 Жовтня 2020 18:37
Уряд Литви змінив порядок ізоляції для мандрівників, що повертаються з-за кордону.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Delfi.

За ухваленим у середу рішенням, відтепер самоізолюватися потрібно буде тільки після приїзду з тих країн, де захворюваність на COVID-19 вища, ніж в Литві.

Дотепер у Литві діяла вимога самоізолюватись, якщо людина прибуває з країни, де рівень захворюваності складає понад 25 випадків на 100 тисяч жителів.

За новим порядком самоізоляція потрібна після приїзду з країн, де захворюваність на 10% вища, ніж в Литві.

При оцінці необхідності самоізоляції для приїжджих з третіх країн будуть враховуватися і додаткові критерії: показник обсягу тестування, відсоток позитивних результатів тестів, доступність інформації, показник госпіталізації.

Уряд Литви також затвердив необхідність реєстрації всіх учасників заходів, незалежно від їх числа. До таких заходів належатимуть і міські свята та ярмарки. Дотепер реєстрація була обов’язковою, якщо число учасників заходу перевищувало 300 осіб.

За словами міністра внутрішніх справ Ріти Тамашунене, в разі спалаху захворюваності це полегшить відстеження контактних осіб і дозволить наказати їм самоізолюватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus