USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Максима Кривоша, якого судили за тероризм у Луцьку, етапували до колонії на Рівненщині

25 Листопада 2022 15:29
Максима Кривоша, засудженого до 13 років за ґратами за захоплення заручників і тероризм у Луцьку, перевели із СІЗО до виправної колонії. Він відбуватиме покарання на Рівненщині.

Про це повідомив начальник Луцького слідчого ізолятора Андрій Гульоватий, інформує Суспільне.

Етапували його 23 листопада. Наразі засуджений перебуває в Городищенській виправній колонії № 96. На Рівненщину засудженого везли потягом, у супроводі нацгвардії.

Зі слів начальника Луцького слідчого ізолятора, за рішенням комісії Західного управління з питань виконання кримінальних покарань, Кривоша направили у сектор максимального рівня безпеки.

Максим Кривош народився 1975 року в Росії. У минулому відбув два терміни ув’язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання. Офіційно був прописаний у місті Дубно Рівненської області.

Вранці 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі на центральній площі Луцька, здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

23 липня 2020 року Луцький міськрайонний суд обрав Кривошу міру запобіжного заходу – 60 діб тримання під вартою без права застави. Термін перебування у СІЗО продовжували кілька разів. За рік тримання під вартою обвинувачений двічі оголошував голодування.

Наприкінці листопада 2020 Кривоша за рішенням суду примусово помістили у спецвідділення Львівської психіатричної лікарні. Лікарі провели чергову судово-медичну експертизу в результаті якої визнали Кривоша осудним.

Розгляд справи у Луцькому міськрайонному суді завершили 26 вересня 2022 року. За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами. Прокуратура вирішила не оскаржувати це вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus