USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Маленька волинянка проситиме Путіна про мир

18 Квітня 2014 22:05
Вітальні поштівки із Великоднем, Новим роком та Різдвом першим особам різних держав пише 9-літня Марійка Мовчан з Ковеля. Особи королівської крові, президенти, Папа Римський відповідають ввічливістю на ввічливість.

Цієї весни маленька волинянка зібралася писати ще й президенту Росії Володимиру Путіну, - повідомляє BBC-Ukrainian.

Зараз діти готують свого "миротворчого" листа до відправлення. Пишуть йому про те, що дуже хочуть миру в Україні та в усьому світі.

Це не перший лист президенту Росії. Марійка з братами вітали його і з Новим роком, попросивши посприяти миру в усьому світі.

Нагадаємо, дівчика писала листи і українським політикам, і отримувала відповіді від екс-президента України Леоніда Кучми. Тодішній президент Віктор Янукович дівчинці так і не відписав.

Незвичне хобі

Марійка Мовчан із Ковеля Волинської області уже рік як листується із першими особами іноземних держав та навіть релігійними лідерами.

Вітальні листівки, виготовлені власноруч на мові того іноземця, якому шле побажання, 9-річна дівчинка готує разом з двома братами Павлом та Борисом.

Одне із перших послань вони підготували до королеви Англії Єлизавети Другої після того, як Марійка дізналася, що принци, королеви живуть не тільки у казках. Діти вирішили перевірити існування королівських осіб так би мовити документально.

Королева відповіла, і діти підозрюють, що навіть зробила це особисто, бо лист надійшов без факсиміле, яке зазвичай ставлять секретарі.

Цей лист, а також послання від Папи Римського та канцлера Німеччини Ангели Меркель, діти з Волині зберігають у спеціальній папці.

До Великодня відіслали ще понад десяток. Цьому передувала спеціальна підготовка: спочатку діти в інтернеті вивчають біографію того лідера, якому готують послання, потім набирають вітання українською, перекладають через інтернет-перекладач і віддають на корегування комусь зі старших.

Листи

Листівки готують самі. Гроші на поштові послуги діти також заробляють самі: допомагають старшим на пилорамі та у фермерському господарстві.

Листоноші з ковельської пошти дітей уже добре знають і нарешті перестали дивуватися, чому малим Мовчанам приходять листи з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
МАНЮНЬЧИК Показати IP 18 Квітня 2014 22:13
молодчинки дiтки)) Хай будуть здоровенькi))
шарль перо Показати IP 18 Квітня 2014 23:14
Дітки! Пишіть краще Санта Клаусу або Діду Морозу. Вони дітей люблять по справжньому і листи до них точно дойдуть. А дядя путлер - поганий дядя, бармалей, бабай і бяка.
Анонім Показати IP 19 Квітня 2014 04:26
З Путіним потрібно говорити мовою сили - він розуміє тільки її.
думка Показати IP 19 Квітня 2014 08:40
Росте майбутній дипломат.Таких дітей потрібно підтримувати і розвивати.Марійці відповідали на листи лідери світу.Оце і є МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!МОЛОДЧИНКА!!!
Ян Показати IP 19 Квітня 2014 11:44
Взрослые, если у вас мозги сдвинуты, то Деткам мозги не пудрите.
Антошка Показати IP 19 Квітня 2014 14:16
Детям надо пообщаться с депутатшей ВР Ириной Дмитриевной Фарион, она очень здорово общается с детьми детсадовского возраста... Вот кого надо просить о МИРЕ...А ещё Юльку Тимошенко, с Д.Грбаускайте - президенту Литвы, канцлера германии А. Меркель, да ещё пана Яценюка и пана Тучинова. А с Путиным на прямую можно было задавать вопрос и получить ответ 18апреля 2014г.
петрушка Показати IP 20 Квітня 2014 07:04
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus