USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Маленькі ковельчани презентували свої картини

3 Червня 2016 15:27
Вихованці гуртка «Чарівний пензлик», що працює в Палаці учнівської молоді імені І. Я. Франка у Ковелі, презентували свої роботи у культурно-просвітницькому центрі.

Це своєрідний звіт творчих напрацювань за нинішній і попередні роки. Виставка дає можливість кожному дорослому побачити світ дитячими очима, таким, яким його уявляють наші діти, внуки, менші братики та сестрички, - повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Гурток "Чарівний пензлик" працює з жовтня 2002 року. У чотирьох групах займається майже 80 дітей віком від шести до сімнадцяти років. Керівник - Оксана Цюп`яшук навчає дітей образотворчому мистецтву, залучає їх до світу прекрасного.

У студії діти освоюють не лише ази живопису, графіки, декоративно-ужиткового мистецтва, а й знайомляться з різноманітними техніками: олійний, акриловий живопис, розпис по склу, батик, декупаж, пап'є-маше, екібана, виготовлення топіаріїв та об'ємних композицій.

Роботи вражають глядача своєю дитячою безпосередністю та простотою сюжету.
Вихованці гуртка беруть активну участь не лише в міських конкурсах малюнків ("Зимовий калейдоскоп", "Великодня веселка"), а й в обласних, всеукраїнських та міжнародних, в яких неодноразово здобували перемоги ("Космічні фантазіїї", "Рятівники очима дітей", "Смарагдові витоки" та ін.).
Для гуртківців часто проводять виховні заходи, зокрема "Андріївські вечорниці", "Хеллоуін по-українськи" та ін..

Щороку напередодні Великодня відбувається майстер-клас з писанкарства. Роботи учасників «Чарівного пензлика» прикрашають стіни Палацу учнівської молоді, їх можна бачити на міських та обласних виставках та ярмарках.

А влітку 2012 року гурток удостоєний звання "Зразковий колектив". І все це стало можливим завдяки енергійному, харизматичному керівнику гуртка Оксані Цюп'яшук.

Під час відкриття вона детально розповіла про виставку та специфіку роботи з дітьми. Коротенько дала характеристику вихованцям гуртка, які закінчили навчання та подякувала дітям за старанність і любов до мистецтва, активність, батькам – за підтримку і розуміння, директору ПУМу Тетяні Середюк - за допомогу.

Від імені батьків слово взяв Андрій Борщ. Він привітав усіх з визначною подією у житті, подякував керівнику гуртка за плідну роботу, увагу до своїх вихованців, уміння передати їм любов до творчості.

Щирі слова подяки прозвучали від учениці Софії Вальчук.

Своїми враженнями від виставки поділилась Світлана Солодун. Директор ПУМу Середюк Тетяна привітала вихованців гуртка та вручила свідоцтва про позашкільну освіту. А Оксана Миколаївна – нагородила дітей, які відзначились протягом року, захищаючи честь гуртка, грамотами та невеличкими подарунками.

Експозиція у виставковій залі буде діяти протягом місяця. Всіх охочих долучитьсь до прекрасного та поринути у світ мистецтва з присмаком дитинства запрошують завітати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus