USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Кризові» діти відчули себе скелелазами

30 Липня 2014 15:10
Дітей із сімей, що опинилися у складній життєвій ситуації, розважали під час канатного тренування для дітей кризових категорій на екологічно-розважальному об’єкті «Екологічна стежка здоров’я», що у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Благодійний захід відвідали понад 20 юних екстремалів.

Як пояснила провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тамара Бондарук потренуватися та гарно провести час на канатній доріжці прийшли вихованці сімей, які опинились в кризових життєвих обставинах. Вікові категорії юних «альпіністів» абсолютно різні. Пройтися канатною доріжкою запропонували й малятам від 5 років, й підліткам до 15.
«Хлопці проводитимуть для дітей навчання, а дітки будуть таким чином відпочивати під час канікул. Вони матимуть чим зайнятися та доцільно проведуть власне дозвілля. Хочемо залучити дітей до екології, аби вони не гуляли саменькі, а були задіяні до гарного літнього відпочинку», - каже пані Тамара.

Таку незвичайну, утім дуже корисну для фізичного здоров’я підростаючого покоління справу, яку сумісно організували працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та КП «Парки та сквери міста Луцька». Не варто забувати й за самих творців «підвісного дива». Зокрема, директор екологічно-розважального об’єкту «Екологічна стежка здоров’я» Олександр Оришко розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що працівники так званого атракціону завжди охоче долучаються до благодійництва, а подібні заходи здійснюють уже не вперше.
«До нас частенько звертаються із проханням провести різноманітні акції для дітей із кризових категорій населення. Саме таким методом малюкам можна показати, які є альтернативи відпочинку, і чим можна зайнятися, окрім посиденьок за комп’ютерами. Не усі мають можливість відвідувати спортивні секції. Акція абсолютно безкоштовна, більше того, ми займаємось із дітьми з різних верств населення з величезним задоволенням», - підкреслив Олександр.

З його слів, трапляється, що відвідати туристично-екстремальний об’єкт приходять дітки із різними фізичними вадами, до прикладу, хворі на ДЦП. Таких дітей організатори допускають до занять безкоштовно у будь-який день, пояснюючи це тим, що й особливим малятам також потрібно дати шанс гарно провести час.

До слова, суворих вікових обмежень у користуванні спортивним майданчиком як таких немає. Відвідувати його можуть трирічні малята й дорослі «тітки та дядьки» вагою до ста тридцяти кілограмів.
Організатори запевняють, що такі розваги абсолютно безпечні, адже для того, аби подібний спортмайданчик запрацював, потрібно пройти добрий десяток інстанцій. Також тут використовують безперервну лінію страховки, що застосовується у парках Європи. Що це означає? Людина не може самостійно себе від’єднати від обладнання та упасти. Зробити це можна лише на початку або в кінці підвісної дороги. Тож, для того, аби «звільнитися» від карабінів, потрібно дійти свій шлях до фінішу, або ж зійти із нього іще на старті.
«Тобто, ми повністю «прибрали» один із людських факторів, унеможливлюючи падіння. Трос також обірватися не може. Якщо у нас обмеження до 130 кілограмів, то «залізна мотузка» витримує цілих 8 тонн. Дерево також зламатися не може, оскільки для того, аби воно впало, потрібні відповідні погодні умови – вітер, злива чи ураган. А за таких умов ми у жодному разі не допускаємо відвідувачів до тренувань. Користуватися канатною доріжкою можна лише за сприятливих погодних умов. Та й висота не настільки велика для травм, несумісних із життям», - продовжує розповідати Олександр Оришко.

Багато хто із найменшеньких «екстремалів» зізнавались, що «подорожувати» на висоті трохи страшно, однак цікавість взяла своє.


«Трішки страшно, але мені вдалось перебороти власний страх. Помітила, що для того, аби гарно лазити, потрібна мати фізичну підготовку, зокрема сильні руки. Загалом усе дуже «класно», - задоволено розповідає 13-річна лучанка Віка Щаслива й радить одноліткам не вагатися, а приходити й пробувати своєрідний екстрим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В. Показати IP 30 Липня 2014 15:49
Молодці організатори екостежки. Але я хочу додати ложку дьогтю. Територію, яку орендують власники екостежки, необхідно тримати в зразковому порядку.Вчасно підкошувати траву, частіше прати рукавиці. Вчитися в заходу культурі відпочинку. А взагалі МОЛОДЦІ.
Дмитро Показати IP 30 Липня 2014 15:58
Був нещодавно на канатній дорозі. Враження - суцільний позитив! І, хоча мені уже далеко за 40, я чудово провів час та іще раз переконався, що екстрім може бути доступним для людей будь-якого віку. Окреме дякую Олександрові за щирість і добродушність. От ще залишилось роупджампінг та парашути спробувати:-)
Журналістам Показати IP 30 Липня 2014 17:21
Як дітей можна назвати "кризовими"? вони що, якісь не такі, як інші, браковані? Правильно - "з кризових сімей". Молодці організатори!
LL Показати IP 30 Липня 2014 18:36
Молодці! Велика вдячність організаторам за чудовий відпочинок дітей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus