USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Малюнки майора 14-ої бригади, який уже другий рік на війні. ФОТО

10 Травня 2016 17:47
Дружина та двоє діток офіцера Владислава Черниша, який уже другий рік воює на сході України, зберігає кожен малюнок, зроблений ним на передовій.

Про це повідомила прес-офіцер 14 окремої механізованої бригади Оперативного командування «Захід» лейтенант Надія Замрига.

Психологи кажуть, що дивлячись на малюнок, можна визначити, що в автора на душі, чим переймається, що його бентежить, до чого прагне. Якщо це правда, то споглядаючи малюнки майора 14 окремої механізованої бригади Владислава Черниша, на думку спадає лише одне: чоловік любить життя, бачить його яскравим, добрим, милим. Навіть дитинство пригадуєш, коли дивишся на роботи Влада. І все було б цілком зрозумілим, якби це малювала людина на своїй дачі за містом, на природі, під час подорожей.

На жаль, все це не так романтично… Автором цих яскравих життєстверджуючих малюнків є офіцер, який ось уже другий рік на фронті.

Попри всі військові труднощі, він вміє знайти вільну хвилинку, відкладає зброю в бік і бере в руки олівці й папір. І тоді… І тоді війна на мить відходить на другий план, ненависний ворог відступає. А на папері з’являються мир, добро, спокій, радість і мрії…

Чоловік каже, що з дитинства любив малювати. Ось так пройшли роки, а любов до прекрасного залишилася. Владислав малює природу, портрети, пейзажі й навіть ікони. І війна не притупила відчуття краси, любові, не примусила залишити мрії…

На фронті разом з Владиславом воює і його молодший брат Олександр Черниш, якому довелося пережити не одне пекло на сході України, серед яких і Савур-Могила. А вдома на братів чекає любляча родина: батьки, дружина Владислава Олена та двійко діток. Можна лише здогадуватися, що рідним довелося пережити за ці два роки жахливої війни. Але вони вірять, що їхні Владислав і Олександр зі своїми побратимами вистоять, переможуть і повернуться до мирного життя. І вже тоді Владислав матиме значно більше часу, аби малювати.

Родина зберігає кожен малюнок Владислава. Бо це їхнє вистраждане війною надбання. І хто зна, можливо, колись будуть персональні виставки, художні галереї… А поки що військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади брати Владислав і Олександр Черниші зі зброєю в руках відвойовують мир в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus