USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мандруючі святі» прибули до Володимира-Волинського

15 Лютого 2015 09:35
Виставка ікон під назвою «Мандруючі святі» від сьогодні відкрита для огляду у Володимир-Волинському історичному музеї.

Малювали ікони на четвертому міжнародному пленері іконопису, що проходив у липні минулого року в селі Замлиння Любомильського району на базі Центру Інтеграції римо-католицької церкви.

На виставці представлені роботи Томаша Авдзейчика, Арсена Берези, Юрія Бриняка, Даріуша Бучиньскі, Романа Василика, Іванки Демчук,Софії Дорошенко, Оксани Драчковської, Йоанни Забагло, Марії, Іванюти, Ольги Мороз, Сергія Радкевича та багатьох інших українських та польських художників.

На відкриття у Володимир-Волинський завітали консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі, директор Центру Інтеграції отець Ян Бурас, директор галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук та цінителі художньої творчості.

Відкриття виставки розпочалася з молитви, бо як наголосив отець Ян Бурас, ми усі і українці, і поляки кожен день маємо розпочинати з молитви за мир і за тих, хто загинув обороняючи Україну.

Як розповів консул Кшиштоф Савіцкі, попередні три пленери мали свою назву, але четвертий пленер вирішили не називати через події на Майдані та проведення АТО.

«Ми досі не знаємо чи є в Україні війна, чи її немає. Пленер іконописців – це наш внесок в складну ситуацію, що є на Україні, адже художники написали, а ми вже передали солдатам на фронт, війни якої нема, невеличкі іконки. Сподіваємось, вони їх оберігатимуть», - зазначив Кшиштоф Савіцкі.

Володимир Марчук відмітив, що виставка«Мандруючі святі» прибула до Володимира-Волинського вдруге і стала 34 за ліком, а до цього ікони виставлялися у Варшаві, Львові, Одесі.

Ікони на виставці не є суто канонічними. Для їх авторів, які сповідують різні вітки християнства: православ’я та католицизм, головне передати через ікони зміст Святого Письма.

Тому ікони не є такими, які ми звикли бачити у храмах, а виходять за рамки звичайного сакрального мистецтва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мik(галицька камиша) Показати IP 15 Лютого 2015 14:00
я також полюбляю мандрувати світом. Моя мрія-Африка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus