USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Маневичі чи Камінь-Каширський: де знаходитиметься центр майбутнього повіту

24 Жовтня 2019 12:15
У межах Волинської області запропоновано створити чотири повіти. І в той час, коли з центрами трьох із них переважно визначилися (це Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський), то щодо того, де має міститися центр четвертого повіту досі тривають суперечки.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутатка Волинської облради Людмила Кирда розповіла, що до неї звернулися депутати Маневицької районної ради та місцеві жителі щодо майбутньої реформи територіального устрою в області.

Вона нагадала, що, відповідно до рекомендацій, на Волині запропоновано створити чотири повіти і зараз тривають суперечки щодо того, де має знаходиться центр одного з повітів – у Маневичах чи Камені-Каширському.

Людмила Кирда зауважила, що депутати Маневицької районної ради скерували не одне звернення з переконливими аргументами щодо того, що центр повіту має знаходитися саме в Маневичах, однак облдержадміністрація в серпні подала рекомендацію, що центром повіту має стати Камінь-Каширський.

Обранка громади зауважила, що таке рішення буде вкрай незручним для мешканців Маневицького району, окремим із яких доведеться долати 100–120 кілометрів, аби дістатися до Каменя-Каширського.

Окрім того, на Маневиччині багато населених пунктів входять до 30-кілометрової зони від Рівненської АЕС.

Депутатка запропонувала ще раз розглянути питання: «Маневиччани сподіваються, що робоча група виважено підійде до цього питання, врахує всі пропозиції та аргументи, проведе аналіз щодо розміщення майбутнього повітового центру в Маневичах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 24 Жовтня 2019 17:13
значит от Маневич до Каменя 110 км....а с Каменя наверное ближе...весомый аргумент!!!!
777 до 111 Показати IP 26 Жовтня 2019 09:45
Не шановний, не пхайте свого носа туди, куди вас не питають, ваші коментарі лишить при собі
Анонім до 777 Показати IP 26 Жовтня 2019 18:26
І, тим не менш, логіка його коментарію очевидна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus