USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Маск оголосив про глобальний запуск інтернету Starlink вже в серпні

30 Червня 2021 22:23
Засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск оголосив, що глобальний запуск високошвидкісного супутникового інтернету Starlink відбудеться вже в серпні.

Як повідомляє Interesting Engineering, таку заяву Маск зробив, виступаючи на конференції Mobile World Congress в Барселоні, передає УНІАН.

«У серпні ми маємо забезпечити глобальне покриття по всьому світу, крім полюсів», – зазначив він.

Маск розраховує, що Starlink заповнить на ринку комунікацій нішу між 5G і дротовими мережами, і стане дуже корисним для невеликої частки споживачів, які потребують швидкісного з’єднання.

«Наші користувачі дуже часто живуть у віддалених регіонах. Іноді вони сидять в хатині серед гір, де немає навіть електрики», – пояснив він.

Проте бізнесмен очікує швидкого зростання бази користувачів. За його словами, Starlink хоче знизити вартість необхідних для підключення терміналів, які користувачі мають купити для виходу в інтернет. Зараз такий термінал коштує 500 доларів.

Раніше президент SpaceX Гвінн Шотвелл заявляла про плани запустити глобальне покриття у вересні, але нова заява Маска обіцяє більш швидкий старт.

SpaceX розвиває проект Starlink з кінця 2014 року – тоді Ілон Маск вперше оголосив про плани з’єднати весь світ глобальним супутниковим інтернетом.

Для запуску Starlink компанія за кілька років сформувала на орбіті велике угруповання супутників – близько 1800 штук.

Для підключення до Starlink користувач має придбати спеціальний термінал-приймач і сплатити абоненську плату. У США термінал коштує 500 доларів, абонплата – 100 доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus