USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Масштабне будівництво: у Ковелі зводять найбільше укриття в громаді

21 Вересня 2023 15:04
У Ковелі стартувало будівництво найбільшого стаціонарного укриття для ліцею № 1, який є найбільшим у громаді за кількістю учнів. Захисна споруда розрахована на 800 місць.

Про це повідомив мер Ігор Чайка.

Укриття вартістю понад 35 млн грн буде збудоване у співфінансуванні з державного та місцевого бюджетів. Саме цьому ліцею держава виділила 20 млн 400 тис. грн освітньої субвенції (тоді як субвенція на всю область становила 47 млн грн). Решту коштів виділяє міська рада зі свого бюджету.

«Майбутнє укриття увійде в історію не лише як найбільше, але і як одне з найскладніших. Протягом року робили дуже непросту проєктну документацію на нове будівництво. Довго проходили етапи всіх можливих погоджень, дозволів, перевірок. Це було складно, але нам вдалося», – наголошує Ігор Чайка.

Зовнішні стіни і перекриття будуть монолітні.
В проєкті нового повноцінного укриття за нормами будівництва передбачені водопостачання, водовідведення, відповідна гідроізоляція, вентиляційна система, протипожежна безпека, генератор для резервного живлення.

В плануванні приміщення площею 760м² – 9 санвузлів (8 звичайних, один інклюзивний). На інклюзивному навчанні в ліцеї № 1 – 23 учня, 11 з яких відвідують школу, 12 – на індивідуальній формі навчання вдома.

Один із входів у захисну споруду буде обладаний пандусом та поручнями.

Це вже не перший наш досвід такого будівництва в місті, тож враховано всі нюанси.

Наразі в ліцеї навчаються у дві зміни і під час повітряних тривог використовують укриття установ, розташованих неподалік.

Повністю нове укриття має бути готове до кінця поточного року.

Також у Ковелі триває будівництво укриття для ЗЗСО № 2. Підрядник розпочав роботи майже три місяці тому, корпус вже стоїть, є перекриття. Заплановано, що до 1 листопада 2023 звршеть роботи в укритті. Спроєктоване воно таким чином, щоб всередині можна було займатися спортом.

Крім того, для ЗЗСО № 9 виготовляється проєктна документація на нове будівництво укриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Вересня 2023 15:40
хіба школа 1 найбільша в Ковелі ? неможе бути
Лучанин Показати IP 21 Вересня 2023 17:58
Розказали про різні зручності, санвузли, кількість мість і т.д. А скажіть, силу якого вибуху воно витримає? Чи зможе витримати пряме влучання ракети? Якщо так, то якої?
Ковельчанин Показати IP 21 Вересня 2023 18:19
Розрили кладовище при храмі. В стіні котловану могили!!!!!!!
До Лучанина Показати IP 21 Вересня 2023 20:55
Має витримати ФАУ-1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus