USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масштабне дослідження показало високу ефективність ковід-вакцин

11 Жовтня 2021 17:16
Масштабне дослідження у Франції продемонструвало дуже високу ефективність вакцин проти коронавірусу в запобіганні тяжкому перебігу хвороби й смерті, в тому числі у разі зараження штамом «Дельта».

Дослідження проводила одна з аналітичних структур системи охорони здоров’я Epi-Phare. До вибірки включили 22 мільйони пацієнтів, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFMTV.

Дослідники порівняли дані 11 мільйонів вакцинованих пацієнтів віком від 50 років (щеплені вакцинами Pfizer/BioNtech, Moderna та AstraZeneca) та 11 мільйонів невакцинованих за період з 27 грудня 2020 року (початку вакцинації) до 20 липня 2021 року.

Щоб порівняння було максимально точним, дані вакцинованих і невакцинованих пацієнтів групували парами: з таким же віком, статтю і з того ж регіону.

За результатами дослідження, вакцинація на 90% знизила ризик госпіталізації та смерті, у тому числі в разі зараження штамом «Дельта».

У пацієнтів, в яких з часу вакцинації вже минуло 14 днів, ризик госпіталізації знизився більш ніж на 90%.

Окремо дослідили період червня-липня, коли в країні почав усе більше поширюватися штам «Дельта». Результати виявилися близькими до тих, що і за попередні періоди: для людей віком від 75 років вакцинація знизила ризик госпіталізації та смерті у 84% випадків, а серед групи 50-74 років – у 92% випадків.

Водночас дослідники зауважують, що досліджений період надто короткий, аби робити за цими результатами впевнені висновки, і потрібно включити в дослідження також дані за серпень і вересень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
фсб_лубянка_ Показати IP 11 Жовтня 2021 17:58
Ни верьти. Это гейропка, она скриепы наши хочет порушить, лишние храмасомы убрать с днк. Ни верти, это чипирование и код на лбу. Виерьте путанге!
Ты Ляшко до фсб_лубянка_ Показати IP 11 Жовтня 2021 19:36
Карл Маркс :"Капитал боится отсутствия прибыли или слишком маленькой прибыли, как природа боится пустоты. Но раз имеется в наличии достаточная прибыль, капитал становится смелым. Обеспечьте 10 процентов, и капитал согласен на всякое применение, при 20 процентах он становится оживлённым, при 50 процентах положительно готов сломать себе голову, при 100 процентах он попирает все человеческие законы, при 300 процентах нет такого преступления, на которое он не рискнул бы, хотя бы под страхом виселицы. Если шум и брань приносят прибыль, капитал станет способствовать тому и другому".
123 Показати IP 11 Жовтня 2021 19:26
Тобто, зараз досліди проводять на людях?... І цікаво, які висновки будуть через пару років... можете навіть не коментувати...
Ольга Показати IP 11 Жовтня 2021 19:36
щеплена людина абсолютно так само може бути носієм і розповсюджувачем вірусу. і тільки мені обирати - вакцинуватись і хворіти, чи не вакцинуватись і хворіти. а у відділеннях вакцинованих хворих так само багато, як і невакцинованих, від вас просто приховують цю інформацію.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2021 11:22
брехуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus