USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Масштабні лісові пожежі в Австралії видно з космосу. Фото

6 Лютого 2021 13:33
Лісові пожежі, які вирують в Австралії з 2019 року, стали настільки масштабними, що їх вже видно з космосу. Світлини червоного континенту зробив супутник метеорологічного агентства Японії Himawari-8.

На фото можна побачити не тільки пожежі, а і димовий шлейф. Він підіймається і застеляє територію аж до Нової Зеландії, пише 24 канал.

Супутник Himawari-8 запустили в жовтні 2014 року. Зараз він перебуває на орбіті в районі Австралії приблизно за 35 тисяч кілометрів над Землею. Небесне тіло робить фотографії в реальному часі кожні 10 хвилин.
Лісові пожежі, які вирують в Австралії з вересня, вже забрали життя 19 людей у двох штатах. Зараз вогонь насувається на місто Маллакута на східному узбережжі Австралії. За інформацією BBC, жителів міста і туристів евакуйовує австралійський військово-морський флот.

Загалом у південно-східних штатах Новий Південний Уельс і Вікторія вирує понад 200 пожеж. Влада штату Новий Південний Уельс з п’ятниці, 5 лютого, оголосила надзвичайний стан і дала розпорядження на примусову евакуацію людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus