USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Мав доглядати матір та онкохворого батька: волинянина засудили на три роки за ухилення від служби

1 Травня 2024 07:17
Дві справи поспіль, які стосуються ухилянтів, розглядають у Волинському апеляційному суді. Щодо одного, то вирок оскаржує прокуратура – мовляв: має відсидіти. Інший чоловік не з’явився на засідання, адже обрав військову службу, а не неволю.

Як судили чоловіків – у сюжеті ТРК «Аверс».

Волинянин відмовився брати повістку та не з’явився до пункту збору. Каже: військово-лікарська комісія визнала його обмежено придатним. Крім того, у нього двоє батьків старшого віку, яких він має доглядати. Суд першої інстанції призначив чоловікові два роки умовного терміну, втім прокуратура подала апеляцію.

На судове засідання Андрій Кулинець прийшов разом із мамою. У нього батьки поважного віку, а брат і сестра – за кордоном. Наполягав: ВЛК визнала його обмежено придатним. Маневицький районний суд призначив волинянину два роки умовно. Втім, прокуратура, представляючи позицію держави, наполягає – ухилянт має відсидіти за ґратами.

Читати ще: «Посаджу картоплю – і у військкомат». Волинянин, якому присудили три роки тюрми як ухилянту, подав апеляцію

«Ми вважаємо вирок суду першої інстанції в справі щодо Кулинця незаконним та необґрунтованим. У зв’язку з тим останній підлягає скасуванню, з ухваленням нового вироку, згідно якому вважаємо Кулинця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України, із призначенням покарання у вигляді трьох років і трьох місяців позбавлення волі», – виступила в залі суду прокурорка Оксана Яковлєва.
Обвинувачений переконує: через стан здоров’я і необхідність доглядати за батьками йти у військо не може.

«ВЛК визнала мене обмежено придатним. Багато речей не брали до уваги, а саме проблеми з нирками, рукою, щелепою. Є направлення в обласну лікарню, але на це ніхто не зважав. Також батькам по 70 років, а я в них один. Маю доглядати батька – він з інвалідністю, онкохворий», – заявив Андрій Кулинець.

Перш ніж судді визначаться із вироком, захисник запитав чоловіка, чи бажає той йти на військову службу.

«Ні. Немає бажання», – відповів підсудний.

Читати ще: Батько потребує опіки: на Волині чоловік отримав 3 роки тюрми за небажання служити у війську

Порадившись, судді постановили: апеляційну скаргу прокурора варто задовольнити частково. Вирок Маневицького райсуду щодо Анатолія Кулинця в частині призначеного покарання скасували. Натомість призначили три роки позбавлення волі.

А от інший ухилянт до суду не з’явився, бо більше таким не є. Нині чоловік служить. Кримінал щодо нього треба закрити, переконана прокуратура. Суд так і зробив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Нащадки запамятають Показати IP 1 Травня 2024 18:15
Оксана Яковлєва
Андерсон до Нащадки запамятають Показати IP 2 Травня 2024 06:51
Ще один пришелепкуватий мрійник
Анонім Показати IP 2 Травня 2024 16:31
Зік хай, Оксана Яковлєва!
Red Показати IP 2 Травня 2024 18:20
Так от які стандарти в нас. Для того щоб не дати відстрочку, тот є інші особи, тобто брати і сестри які зобов'язані утримувати непрацездатну матір. Якщо стане страховий випадок а саме загине чи стане калікою військовослужбовець, то брати і сестри вже не є членами сім'ї військовослужбовця, бо з ним спільно не проживають, а тому виплат їм не бачити. Так само і матір якщо не була з ним військовослужбовцем зареєстрована виплат бачити не буде. А взагалі це втручання у сімейне життя, матір буде без догляду завдяки втручання держави у сімейне життя
Серж. Показати IP 2 Травня 2024 19:40
Вільна країна вільний народе. Одним словом ми раби. Дякую зеле за скасування демократій і повернення рабовласницького ладу. СЛАВА УКРАЇНІ.
Анонім до Серж. Показати IP 2 Травня 2024 20:25
А тоді слава чому
Я Показати IP 4 Травня 2024 10:07
Так. Це несправедливо. Один батьків доглядає, а інший- син депутата, за кордоном сидить. Права у нас для всіх рівні. Не правда? Прокуратура наполягає.. нехай краще, та прокуратура, за своїми працівниками дивилася. Господи, коли це вже було акінчиться? Мало того що у нас війна, то ще й влада.... Ганьба. Сором. Розпач.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus