USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.55 40.90
  • PLN 10.22 10.40

Мав золоті руки й любив онуків: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

26 Серпня 2023 21:41
У суботу, 26 серпня, в селі Башова Копачівської громади прощалися із захисником України Миколою Дем'янчуком. Боєць отримав поранення у результаті мінометного обстрілу поблизу Роботиного Пологівського району Запорізької області 11 серпня 2023 року, помер 18 серпня у Запорізькій обласній клінічній лікарні.

Траурний кортеж з тілом Героя зустрічали на центральній садибі громади, в селі Копачівка, де утворили живий коридор шани. Дорогу до батьківської домівки захисника встелили квітами, пише Наш Край Медіа.

Потому жалобна процесія вирушила до храму Святого Пророка Іллі ПЦУ села Копачівка, де духовенство на чолі з деканом Свято-Михайлівського округу Рожищенського благочиння Миколою Цариком провело чин відспівування новоспочилого Героя.
Аби провести захисника в останню путь, прийшли рідні, знайомі, друзі, побратими.

«Микола навчався в Копачівській школі, потім у Луцьку в училищі. Мав золоті руки. Як повернувся в Башову, багатьом допомогав провести воду, під'єднати бойлера, з будь-якою сантехнікою легко розбирався... Ніколи не відмовляв, завжди допомагав, що треба, хоч і працював ще в Луцьку. Дуже любив онуків, бо весь час про них говорив», – розповіла Альона Лойко.
«Знала його з молодості, він одружився у Залісцях, звідки мій чоловік. Дві донечки у тому шлюбі народилися. Микола працював на фермі, охолоджував молоко. Потім ми довго не бачилися, але приїхала провести в останню дорогу, віддати шану Героєві», – додала лучанка Ольга.
«Микола – наш родич, батьків хрещеник. За плечима в нього вже була одна війна, афганська», – розповів Богдан Дем'янчук.

Попрощатися з бойовим побратимом приїхали й рожищенські афганці.
До початку повномасштабної війни Микола поєднав долю з однокласницею Лілею, чоловік якої помер. Офіційно сім'ю оформили рік тому, коли був у короткотривалій відпустці.

Незважаючи на вік, Микола служив у десантно-штурмових військах.
Поховали воїна з військовими почестями на кладовищі села Башова.

У загиблого залишилися мати, дві дочки, четверо внуків, сестра та дружина.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus