USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Майдан у Києві має плани на забудови

28 Травня 2014 17:47
Майдан не розійдеться, поки не буде виконано усіх його вимог, і має плани розвитку на час після травня.

Відповідну заяву і маніфест спільноти Майдану, затвердженого і підписаного в середу, озвучила координатор "Майдан-прес-центр" Наталія Соловйова.

"Ми – організації, що не просто фізично присутні на площі, але ті, що маємо намір зберігати дух Майдану, дух пропозицій, розвитку та контролю змін в Україні", - цитує її "Укрінформ".

"Майдан не розходиться, поки не виконано вимоги Майдану: покарання злочинців; люстрація; пакет законів для зміни системи влади; не встановлено конституційний лад у частині громад; не покарані винуваті у масових убивствах; не створено територіальну громаду Києва щодо самоврядування", - сказала Соловйова.

Вона заявила, що "фізичний Майдан" має бути збережений та облагороджений.

"Майдан повинен залишитися, але повинен структурно змінитися, а саме: через проведення конкурсу по реорганізації території Майдану (архітектурний конкурс). Майдан повинен бути збережений у межах первинних барикад до перетворення Майдану на осередок побудови громадянського суспільства", - зачитала Соловйова.

"Майдан має бути пішохідним", - ідеться в маніфесті.

Серед громадських організацій та спільнот, які підписали даний маніфест, - ГО "Координаційна рада Майдану", ГО "Громадська рада Майдану", ГО "Рада громадських ініціатив Майдану", священники різних конфесій, люстраційний комітет Майдану, Відкритий університет Майдану, Сотні Майдану та інші.

Представник Духовної ради Майдану Олександр Кривоносов пригрозив, що політикам не варто розганяти Майдан: "Ми вважаємо, що не політики Майдан зібрали, не їм його і розганяти. Майдан буде стояти доти, доки не будуть виконані наші вимоги і доки уже теперішня влада не дослухатиметься до нас".

Член громадянської платформи "Нова країна" Ксенія Мацкевич заявила: "Влада заявляє про те, що Майдан досяг своїх цілей. Але це не так. Жодну з вимог Майдану не було виконано".

"Майдан має зменшитися, реорганізуватися, але Майдан збережеться", - сказав "Українським новинам" представник люстраційного комітету Майдану Сергій Бойко.

На прес-конференції сказали, що зараз іде ротація людей на Майдані: багато хто з тих, хто брав участь у боях на сході України, незабаром повернуться на Майдан – і це дозволить повернути порядок там.

Організації Майдану пропонують провести громадські слухання про майбутнє будівлі Київської міської держадміністрації. "Ми не маємо єдиної думки з приводу майбутнього цієї будівлі, але впевнені, що це має вирішувати не влада, а кияни", - сказав Бойко.

На його думку, будівля КМДА може бути використана для створення громадянського центру або цивільного простору для жителів Києва.

Також Бойко вважає, що Будинок профспілок може бути перетворений на громадський матеріально-просвітницький центр: "Це має бути спеціальний громадський центр, у якому перебуватимуть найбільш істотні громадські ініціативи, які працюють над створенням громадянського суспільства в Україні", - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Волинянин Показати IP 28 Травня 2014 17:50
майдан перетворився на збіговисько нероб та бомжів
Дончанин до Волинянин Показати IP 28 Травня 2014 18:12
Просто автор явно отстает от жизни. Ведь выборы уже прошли.
Володимир Показати IP 28 Травня 2014 19:35
У Києві на Майдані залишилися одні дармоїди, їх пора гнати в шию, влада повинна належати не бандам, а всьому народу. Народ висловив свою волю на виборах, а ці дармоїди на майданах зібралися компрометувати Україну вічно.
Оля Показати IP 28 Травня 2014 20:46
Майдауни зробили справу-майдауни вже не треба.Що ще не зрозуміли що знову ж таки такі олігархи вас кинули.
Дід Панас Показати IP 28 Травня 2014 23:20
Скоро в українських новинах - "хто залишається на майдані той сепаратист".
Рита до Дід Панас Показати IP 29 Травня 2014 07:49
Волинь поховала ГЕРОЇВ,а дармоїди сидять і кричать про майдан. Шановні сотники, та інші, хто підписав "маніфест майдану", може пора не редиску вирощувати на головній плоші країни, а НА СХІД, де помирають наші діти, де ллється кров мирних жителів.
Анонім Показати IP 31 Травня 2014 10:21
Після зачистки сходу будуть зачищати майдан з гелікоптерів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus