USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Весняний джаз у непрості часи – у Луцьку

29 Березня 2014 09:55
Попри складні для України обставини, весняний настрій лучанам дарували своєю музикою львівські джазмени з «Orchestra Vito».

Виступ львівського колективу «Orchestra Vito» відбувся 28 березня у DJ кафе «Ring» у Луцьку.

Ведуча вечора Наталка Войтович зазначила, що у наші дні важко черпати з чогось хороші емоції. Тож гостям заходу пропонували насолодитися та отримувати натхнення від якісної музики.



«Я не буду згадувати про Америку часів Великої депресії, про Другу світову війну, але скажу, що джаз у нелегкі часи лікував людей»,- зазначила ведуча.

«Orchestra Vito» - це Марта Мальська (вокал), Григорій Чепелюк (кларнет), Ігор Гнидин (ударні), Денис Тіхонов (бас-гітара) та керівник колективу Віктор Янчак (акордеон). Учасники «Orchestra Vito» вже добре знані, вони записали альбом «Libertango», який видали торік. Це універсальний колектив, який грає не лише джаз, а й танго. Виник колектив у 2007 році у Львові. Глядачам запропонували поринути у незабутню атмосферу живої музики.

Концерт розпочали із відомого діксіленду «When The Saints Go Marching In» та композиції легендарного Луїса Армстронга «Mack The Knife». Віктор Янчак розповів, що сьогоднішній виступ цілковито присвятили весні, яка прийшла у домівки українців у цей нелегкий час. Під час виступу лунали відомі джазові стандарти, французькі та латиноамериканські композиції. Так, лучани почули стандарт Чіка Коріа «Spain», знану композицію «Oh, Lady Be Good!», балади, музику з кінофільму «Серенади сонячної долини», твіст, самбу «Mas Que Nada».



Консул Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Кшиштоф Савіцкі під час паузи у виступі запропонував переглянути фрагмент документального фільму про польського джазового композитора Кшиштофа Комеду, відомого музикою до фільмів Романа Поланскі.



Серед публіки розіграли подарунки від закладу та колективу. Глядачі відповідали на питання про джазові заходи, які раніше відбувалися у Луцьку. Один з гостей заходу отримав у подарунок диск колективу «Orchestra Vito».



Другу частину виступу «Orchestra Vito» присвятив кавер-версіям відомих композицій у джазовому стилі, розпочавши з пісні гурту Deep Purple «Smoke On The Water». Частинкою Франції, подарованою лучанам, стали пісні популярної сучасної співачки Zaz та композиція Мішеля Леграна. Для синьооких красунь-волинянок виконали кавер на пісню гурту «Modern Talking» «Cheri Cheri Lady». Завершити концерт вирішили композицією Стінга «Englishman In New York». Втім, публіка, не відпустила музикантів без композиції на біс. А насамкінець відбувся джем-сейшн гурту та Кшиштофа Савіцкі.



Як розповів організатор заходу, президент Луцького джазового клубу Олег Баковський, відтепер кожної останньої п’ятниці місяця планують влаштовувати джазові вечори. З його слів, під час цих виступів поєднуватимуть різні музичні стилі. Сьогоднішній вечір, на його думку, показав, що ми святкуємо те, що у нас не буде проблем, та в Україні усе завершиться мирно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus