USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майданівці висунули вимоги до уряду народної довіри

25 Лютого 2014 08:17
Членами уряду народної довіри не можуть бути учасники списку сотні найбагатших людей України і керівники органів виконавчої влади або працівники адміністрації президента, що займали ці посади з початку 2010 року, такі критерії відбору сформулювало Коло народної довіри.

Про це йдеться в заяві Кола, переданій агентству "Інтерфакс-Україна".

Серед інших вимог досвід роботи в галузі мінімум 7 років, за винятком МВС, СБУ, Міноборони, досвід роботи на керівних посадах мінімум 5 років і непричетність до порушень прав людини і відсутності інформації про корупційну діяльність.

"Ми перевіримо за цими критеріями кожного конкретного кандидата, якого запропонує нова парламентська більшість, і доповімо вам про результати. Кожен член уряду повинен отримати схвалення Майдану", - підкреслюється в документі.

Як пояснив журналістам представник секретаріату Кола народної довіри Валерій Пекар, в ньому представлені ключові організації Майдану, що є найбільш потужними, відомими і авторитетними.

За словами представника Автомайдану Сергія Пояркова, крім нього у Коло також входять Ольга Богомолець від медиків Майдану, Дмитро Ярош від "Правового сектора", владика Стефан від духовної ради Майдану, Олег Михнюк від воїнів-афганців, Володимир В'ятович від "Громадського сектора", Руслана Лижичко та Святослав Вакарчук.

"Коло народної довіри - це не керівний орган Майдану. Це, умовно кажучи, посередник між Майданом і менеджерами, яких народ буде наймати", - пояснив владика Стефан.

Представники Кола підкреслили, що список його учасників не остаточний, він буде розширюватися, і його члени самі не претендують на якісь посади.

"Ми вимагаємо не просто уряду, а уряду народної довіри. Такий уряд має бути сформований з визнаних професіоналів, з незаплямованою репутацією, а не партійних функціонерів", - підкреслюється в заяві Кола.

Його учасники також повідомили, що в понеділок пізно ввечері провели багатогодинну зустріч з в.о. Міністра фінансів Юрієм Колобовим, з його ініціативи, щоб простежити за процесом передачі влади.

За їх словами, вони залишилися задоволені підсумками зустрічі, підкресливши готовність глави Мінфіну детально обговорювати найбільш складні питання.

Як сказав Пекар, ситуація складна, але в разі ефективної роботи країна може уникнути дефолту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
евромайдан Показати IP 25 Лютого 2014 08:49
Правий сектор! Народна самооборона! Гоніть вже начальника ДАІ Гайового,годі терпіти цю наволоч! Починайте чесну люстрацію,народ вас підтримуе! Дійте принципово та рішуче!
N Показати IP 25 Лютого 2014 08:50
Замість вчорашніх прийшли такі самі ,тільки позавчорашні. Це за них загинули люди?????????????
Центро сектор Показати IP 25 Лютого 2014 08:59
На Волині люстрація, а в Києві всі ті що були при Ющенку і Юльці. Одні " чесні." Не збудуємо ми з ними Украіни. Вміють вони розвести людей і за власноі вигоди покласти більше 100 УКРАІНСЬКИХ ЖИТТІВ.
Народна недовіра Показати IP 25 Лютого 2014 09:08
Який уряд народної довіри? Вони самі себе так називають. Хто коли бачив, щоб довіряли циганам і євреям? Майдан ПРОСНИСЬ.
Ковельчанин про ДАІ Показати IP 25 Лютого 2014 09:35
А разом з начальником ДАІ треба гнати інспектора ДАІ у Ковелі Семенюка С., який вже давно душить народ своїми поборами. Гляньте на його будинок і замашки його дружини, яка працює у центрі зайнятості. Ковельчани підтвердять.
Rex Показати IP 25 Лютого 2014 09:59
Це ще ті ****
HОД Показати IP 25 Лютого 2014 10:33
Повна шізофренія гламурних...закони вже встановлюють..Хай дочекаються коли приймуть Закон про люстрацію, а тоді вимоги..Я також створю люстраційний комітет, і буду з парою десятьків молодих підприємців ходити люструвать ринки...без зеленки, хіба що в моїх кишенях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus