USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Майстерність та витривалість: БК «Старий Луцьк» організував баскетбольний табір для дітей. Фото

8 Червня 2023 13:21
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» організував баскетбольний табір для дітей «Staryy Lutsk University Camp 2023». Протягом 21 дня юні баскетболісти матимуть змогу підтягнути свою майстерність та витривалість. Загалом же у клубі протягом літа планують провести три таких табори. Останній з них буде найцікавішим, адже його зроблять змагальним.

Інформаційне агентство Волинські Новини поспілкувалося з віцепрезидентом «Старого Луцька» Дмитром Чайковським та баскетболістом Максимом Дейною, які водночас є тренерами «Staryy Lutsk University Camp 2023». Вони розповіли, як виникла ідея створення табору, хто може його відвідувати та чому тренери навчатимуть юних баскетболістів.

З’явилися тренери та база для проведення табору

Дмитро Чайковський каже, що ідея створення баскетбольного табору влітку жила давно, але у клубі хотіли зробити це системно. Раніше була проблема з тренерським ресурсом, адже влітку головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій перебуває в таборі збірних України, а у Дмитра Чайковського завжди чимало організаційної роботи. Тож залишався Ілля Бедлінський, який працював з дітьми, а до нього долучалися хлопці з баскетбольного клубу, зокрема минулого літа це був Максим Дейна. Також була проблема і з базою. В минулому році тренування проводили лише на баскетбольному майданчику, а зараз є домовленість з ВНУ, що в разі несприятливих погодних умов діти зможуть займатися у спорткомплексі.
Наразі у тренерському колективі «Старого Луцька» з’явився Ян Селіванов, який повернувся в Україну з Латвії. Після початку війни тренер з сім’єю вимушений був виїхати за кордон. Ян Селіванов має дуже великий досвід і як гравець, і як тренер.

«В нього дуже багато тренерських напрацювань. Це відчувається при плануванні різноманітних вправ для дітей та загальної роботи табору. Тому це також вплинуло на те, чому ми вирішили організувати цей табір», – зазначив Дмитро Чайковський.
Використання літнього періоду для покращення баскетбольних навичок у дітей

Віцепрезидент «Старого Луцька» також акцентував, що на проведення табору було багато запитів від батьків, які хотіли, щоб з їхніми дітьми попрацювали літом, аби вони були зайняті, а не тинялися без діла.

«В цьому віці важливо не лише грати і змагатися, а й навчатися. Звичайно, ти можеш навчитися грати опосередковано через гру, але правильних технічних елементів та рухів можна навчитися лише на тренуванні. Тому цей період ми вирішили використати, аби покращити баскетбольні навички дітей», – каже Дмитро Чайковський.
Протягом перших трьох днів табору тренери планують протестувати всіх дітей та вирішити усі організаційні питання, адже не всі діти, які хотіли приєднатися до табору, наразі це зробили. В кінці табору знову проведуть тестування, аби юні баскетболісти самі змогли порівняти свої результати до та після тренувань.

З наступного тижня діти будуть мати два тренування – зранку та після обіду. В суботу та неділю тренери будуть проводити змагальні заходи, які цілком імовірно будуть проходити у форматі турнірів.

Загалом же літній період розділили на три табори – у червні, липні та серпні. Кожен з них триватиме по 21 дню. В червні та липні будуть здебільшого тренувальні табори, а в серпні – змагальний, аби під кінець діти отримали мотивацію змагатися. Кожні три дні будуть організовувати турніри відповідно до вікової категорії та майстерності дітей. Це буде і звичайний баскетбол, і 3х3. Діти отримають багато призів та сувенірів.

До тренувань будуть долучатися і гравці «Старого Луцька», зокрема Григорій Алтухов, Володимир Коцько, Олександр Прозапас та інші.
Раніше баскетбольного табору у Луцьку не було, тому зараз діти тренуються з вогником в очах

У перший день табору, 7 червня, на тренування завітало близько 60 юних баскетболістів. Основна частина – це діти, які займаються у секції клубу та мають уявлення, що таке баскетбол. Але третина дітей – це діти, які на регулярній основі тренуватимуться вперше. До табору беруть дітлахів, починаючи з восьми років. Є варіант, коли тренер може попрацювати індивідуально, якщо у дитини є бажання.

Гравець «Старого Луцька» Максим Дейна, який також є тренером баскетбольного табору, тренерську ліцензію від Федерації баскетболу України отримав влітку минулого року.

«Мені хочеться попрацювати з дітьми, набути певного тренерського досвіду для себе та передати свій. Усі діти мають велике бажання приходити сюди, вони тренуються з вогником в очах. Ще раніше я підміняв Володимира Журжія та вів його дітей. Мені подобається, що діти віддаються повністю, і мене це самого заряджає», – каже Максим Дейна.
Він наголошує, що для дітей баскетбольний табір – це насамперед дисципліна. Адже переважна більшість влітку немає чим зайнятися, а тепер вони зможуть займатися своєю улюбленою справою. Максим Дейна переконаний, що за літо можна досягнути великого прогресу та підійти до сезону в хорошій ігровій формі.

«В моєму дитинстві таких кемпів не було, і ми не знали, чим себе зайняти влітку. А тут буде і урок англійської, і розважальна програма з виїздами за місто, і похід в боулінг. Діти зможуть спілкуватися між собою, а це дуже важливо», – говорить тренер.

Максим Дейна розповів, що дітей поділили на базову та початкову групи. З базовою тренери працюватимуть здебільшого над розвитком фізичних кондицій з переходом до більш дорослого баскетболу. А з дітьми в початковій групі працюватимуть над взаєморозумінням на майданчику та технікою, адже саме в юному віці потрібно закладати технічні елементи.
***

До табору можна долучитися, написавши у соцмережі «Старого Луцька» в Facebook чи Instagram. За хороших погодних умов заняття відбуватимуть на баскетбольному майданчику на вулиці Глушець о 8.30, тому охочі зможуть підходити безпосередньо туди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus