USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже 20 тисяч волинських профспілчан - проти «тарифного геноциду»

19 Липня 2016 11:53
Понад 17 тисяч профспілчан Волині поставили свій підпис під вимогою зупинити «тарифний геноцид», - повідомляє Волинська газета.

Хвиля профспілкового протесту охопила Київ минулого тижня. 50 тисяч українців із усіх областей гнівно заявили своє «Ні» здорожчанню комунальних платежів на фоні мізерних зарплат.

У Всеукраїнському марші протесту, пікетуванні й мітингах біля Кабінету Міністрів і Верховної Ради України у зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і комунальних тарифів узяли участь і представники нашого краю.

Як розповідає голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф, область представляли майже 650 активістів. А вони, своєю чергою, висловили позицію фактично всіх галузевих організацій: освітян, медиків, держслужбовців, шахтарів, енергетиків, будівельників, поштарів, працівників АПК, культури, ЖКГ, торгівлі, лісового господарства, автосільгоспмашу й облавтодору, споживчої кооперації та соціальної сфери.

Словом, жодна галузь не лишилася осторонь протесту.

Відтак, серед основних вимог , які озвучили, – «українцям український газ за українськими цінами». Бо тільки з подешевшанням блакитного палива підуть на зниження ціни за опалення, гарячу воду, продукти харчування тощо.

Паралельно з «тарифним» пікетом вимагали профспілкові активісти змінити підхід у допомозі українцям вчасно сплачувати комунальні платежі, додає Іванна Анатоліївна:

«Субсидія – це подачка, яку начебто дають людям. Але насправді ці колосальні суми з Державного бюджету (тобто нами ж сплачені податки) йдуть у кишені олігархів, котрі продають нам ті ж газ, тепло, воду, електроенергію. А так не повинно бути».

Відтак, цю позицію Федерація профспілок Волині теж озвучила під час пікету під стінами уряду та парламенту країни.

Аби наочно продемонструвати масовість невдоволення українців «тарифним свавіллям», волиняни привезли до Києва скриньки з підписами громадян краю. Потім, доєднавшись до делегацій із інших областей, учасники пікету побудували символічну стіну протесту з петицій, які нараховували більше 2 мільйонів 345 тисяч підписів – як вияв незгоди з діями влади.

Учасники Всеукраїнського маршу протесту затвердили текст резолюції та вручили її представникам Кабінету Міністрів і Верховної Ради України.

«Результатом масового заходу, участь у якому взяли, нагадаю, майже 50 тисяч українців, стала розмова з Володимиром Гройсманом, – додає Іванна Дубинка-Філозоф, – Будемо сподіватися, владна верхівка нарешті дослухаються до голосу профспілок. Адже ця акція –попереджувальна. І якщо наші вимоги не будуть виконані – профспілки готові до більш радикальних дій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 19 Липня 2016 12:45
Чому ви не виступали в 2009, коли аферистка Тімашєнка загнала всю країну у газову кабалу на десять років.
Слово правди Показати IP 19 Липня 2016 14:11
При "аферистці" Тимошенко долар коштував 5 грн ,зарплати і пенсіїї хватало прожити, відпочити і ще цось відкласти А при цих "порядних, некорумпованих " діячах не хватає грошей навіть на необхідне
рено плюс Показати IP 20 Липня 2016 08:50
що ті совєцкі профспілки можуть .ХТО ІХ СЛУХАЄ РОБЛЯТЬ ВИД ЩО ВІДРОБЛЯЮТЬ НАШІ ГРОШІ .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus