USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Медалі Олімпіади-2024 будуть містити метал Ейфелевої вежі

10 Лютого 2024 00:17
У Франції призерам Олімпійських і Паралімпійських ігор 2024 року вручатимуть нагороди, які міститимуть найдорогоцінніший метал з Ейфелевої вежі. Відтак кожна нагорода буде «прикрашена маленькою частинкою Парижу».

Про це повідомляють на сайті цьогорічної Олімпіади, пише Українська правда. Життя.

Зазначається, що на кожній медалі по центру буде розміщений шестигранний залізний шматок Ейфелевої вежі вагою 18 грамів.

Загальна вага золотої медалі становить 529 грамів, срібної – 525 грамів, бронзової – 455 грамів.

На звороті кожної відзнаки Олімпійських ігор зображено традиційну грецьку богиню перемоги Ніку, Пантеон та Олімпійські кільця, до яких цьогоріч також додали зображення Ейфелевої вежі.

Архітектурну пам’ятку також розмістили на зворотному боці медалей Паралімпіади. Окрім неї там надруковані дати змагань міжнародним шрифтом Брайля – його розробник був французом.

Читати ще: МОК допустив росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

Відомо, що метал з Ейфелевої вежі отримали під час попередніх ремонтних робіт.

«Це можливість для спортсменів привезти з собою частинку Парижа», – сказав креативний директор цьогорічних Олімпійських ігор Тьєррі Ребуль.

Загалом було виготовлено 5 084 таких медалі.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня по 11 серпня, а Паралімпійські ігри – з 28 серпня по 8 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підприємець Показати IP 10 Лютого 2024 09:05
Треба вчитись у Французів, як металолом продати за ціною золота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus