USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медведчук звинуватив Порошенка в блокуванні обміну заручниками

19 Червня 2019 11:06
Глава політради партії «Опозиційна платформа – За життя» і кум президента РФ Віктор Медведчук заявляє, що п’ятий президент України Петро Порошенко сам блокував обмін заручниками, і якби була воля Порошенка, то обмін був би за 5 днів.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Російська служба, пише Українська правда.

«З приводу обмінів. Я продовжую цим займатися. Тільки я всюди говорю, що займаюся не обмінами, а звільненням... Коли ставлять палиці в колеса і обміни не проходять, тому що Порошенко був категорично проти цього», – сказав Медведчук.

За його словами, Порошенко заважав обміну, «тому що він хотів отримати те, що він хотів».

Медведчук розповів, що нібито в грудні 2017 року, коли готували перший етап обміну, бойовики погодилися на українські умови обміну, але за однієї умови: що на другому етапі, в січні-лютого 2018 року, буде проведений обмін «всіх на всіх».

«Порошенко дав мені на це добро. Він мені пообіцяв, що буде другий етап. І Порошенко це зірвав. Він почав вести себе як торгаш. Він пропонував провести обміни за схемою «10 на 25», «15 на 35» (а не «всіх на всіх» – ред.). Чому він грав на цьому? Тому що у нього риторика була така, він звів у ранг державної політики печерну русофобію і антиросійську істерію», – сказав кум Путіна.

За його словами, Порошенко боявся віддавати тих, хто в Україні скоїв тяжкі злочини.

«Але люди, які утримуються там (на окупованій території – ред.) теж не кульбабки збирали, вони теж брали участь в бойових діях, і в результаті цих дій були тяжкі наслідки. Порошенко не хотів цього чути і бачити. Якби він цього захотів, я б за п’ять днів провів обмін», – підсумував Медведчук.

Разом з тим в прес-службі Петра Порошенка винною в зриві обміну називають Росію.

«Винною в зриві обміну є країна-агресор Росія. Саме вона не виконує Мінські домовленості», – відповіли на заяви Медведчука в прес-службі Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 12:27
Ну раз Медведчук сказав то сто пудів правда. Це л**** Путінське не збреше
Клава Показати IP 19 Червня 2019 14:36
кума - за грати ! за посібництво та недонесення про анексію-окупацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus