USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Луцька міська клінічна лікарня щороку приймає понад 42 тис. хворих

22 Серпня 2018 16:31
Щороку медзаклад приймає більше 42 тисяч хворих. У рік проводять понад 9 тисяч операцій. Зі слів медиків, є можливість оперувати завдяки сучасному медобладнанню та новим методикам, а показник ускладнень – один із найнижчих в області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич розповіла, що на базі медзакладу є чотири потужні центри.

«Міська лікарня має 4 відділення: обласний центр кардіоваскулярної патології (щороку 5 тисяч хворих проходять лікування), є відділення гемодіалізу (заміна штучної нирки, постраждалі від укусів змій, важке алкогольне отруєння тощо). Центр на третьому місці в Україні за кількістю та якістю гемодіалізу. Є філії по області, функціонує опікове відділення (здійснюється мікрохірургічне втручання), працює у нас і центр шлунково-кишкових кровотеч (завдяки сучасному обладнанню та методикам, у нас в лікарні за останні роки не було смертей від шлунково-кишкових кровотеч, а по Україні такий відсоток випадків від 2% до 5%).

За рік у медзакладі лікується 42233 хворих, із них 22,5 тисячі стаціонарно, 63% звернень – екстрені. Середній термін перебування в лікарні - 10,7 дня, за кордоном стандарт 5-7 днів. Кількість виконаних операцій за рік до 9 тисяч, післяопераційних ускладнень маємо 0,1%, по області цей показник 1,4%», - інформувала Лариса Духневич.


Та додала, що в лікарні працює 1074 людини, а це - 176 лікарів, 466 середніх медпрацівників, 266 молодших сестер. Із них є 2 доктори медичних наук, 8 кандидатів медичних наук, 4 заслужених лікаря України. Середня зарплата - 4598 грн, по Луцьку цей показник - 5971 гривень.

«В лікарні - 700 ліжок, завантаженість дуже велика, тому, буває, що хворі лежать і на коридорі. Нам катастрофічно не вистачає місця. У нас потужна діагностична база: за добу робиться 3550 аналізів.

Також на базі лікарні ведеться велика наукова робота. На нашій базі розміщена кафедра хірургії Львівського медичного інституту, цього року до нас прийшли понад 30 студентів-практиків, які просяться саме до нас і кажуть, що йдуть, бо тут дійсно добре вчать. Можу сказати, що ті інтерни, які прийшли практику в 2013 році, вже є повноцінними хірургами. На сьогодні нашими лікарями вже написано 115 наукових статей», - доповіла пані Лариса.

Головний лікар зауважила, що держава гарантує безплатну медицину в Україні, однак виконання цих зобов’язань передбачене в межах виділеного фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus