USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Медики з’ясували, що COVID-вакцини безпечні для вагітних

23 Квітня 2021 09:14
Американські науковці з’ясували, що щеплення від коронавірусної хвороби безпечні і для вагітної жінки, і для її дитини.

Як передає Укрінформ, про це пише WebMD.

Американські медики провели експеримент для оцінки безпеки вакцин, в якому брала участь 131 вагітна жінка. Учасниці дослідження були віком від 18 до 45 років, вони отримали обидві дози вакцини виробників Pfizer або Moderna протягом одного з триместрів вагітності. Під час дослідження жінки надавали зразки крові та грудного молока після кожної дози вакцини.

Згідно з результатами дослідження, вакцини викликали сильну відповідь антитіл у вагітних жінок, матерів що годують, як і у не вагітних.

Згідно з даними дослідників, вони порівняли рівні антитіл вакцинованих з зараженими COVID-19 вагітними, і виявилося, що у вакцинованих жінок кількість антитіл було набагато вищою.

«Це важливо, тому що багато людей схильні думати, що після зараження COVID-19 вони захищені від вірусу. Це відкриття припускає, що вакцини викликають більш сильну відповідь імунітету, ніж сама інфекція, і це може бути важливо для тривалого захисту від COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Під час дослідження також з’ясовувалося, чи отримують новонароджені діти антитіла, що виробляються їх матерями.

«У десятьох жінок, які народили, ми виявили антитіла в їх пуповині та грудному молоці» – зазначили дослідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus