USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мене звинувачували у геноциді та тероризмі, – волинянин, який повернувся сьогодні з полону

28 Червня 2019 21:58
Мешканець села Гірка Полонка Луцького району Яків Веремейчик, який 28 червня разом ще з трьома українцями повернувся в Україну з полону бойовиків, дав коментар журналістам.

В аеропорту «Жуляни» Яків Веремейчик розповів, що був у полоні понад рік і місяць. За його словами, лише три дні тому дізнався, що звільнять. Чому саме його обрали для звільнення – не знає інформує Радіо Трек.

«Відчув шок… Сказали: «Виходь, збирайся», - розповідає волинянин. Каже, що спочатку не повірив.

«Нас утримували в жахливих умовах… В підвалі сиділи три місяці, а потім вже – в тюрмі. Дякую тим людям, які мені там допомагали, ділилися харчами, вдягали підтримували», - додав звільнений з полону.

Бойовики, за його словами, звинувачували його у геноциді і тероризмі, присудивши понад 12 років тюрми.

«Три доби не спав. Сидів, чекав», - каже чоловік. Спочатку полонених привезли в Ростов, потім Мінськ, а тоді вже в українські «Жуляни».

Якова Веремейчика в Київ приїхали зустрічати мати і батько.

«Я щаслива, я рада, я вдячна Богу. Хочу сказати всім матеріям: не втрачайте надії, вірте і моліться», - прокоментувала журналістам мама Якова Веремейчика.

Нагадаємо, Яків Веремейчик – мешканець села Гірка Пoлoнка Луцькoгo райoну. Він служив за контрактом у 14-й механізованій бригаді. Терористи взяли волинянина в полон 25 травня 2018 року і звинувачували в «геноциді» та «використанні заборонених засобів і методів ведення війни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus