USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Мер Луцька оглянув гуртожиток для переселенців, який облаштують за грантові кошти

25 Квітня 2023 16:50
Луцький міський голова Ігор Поліщук побував у гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб на вулиці Софії Ковалевської, 29, де ведеться реконструкція за рахунок безповоротної фінансової допомоги від НЕФКО.

Колишній навчально-лабораторний корпус Луцького національного технічного університету переобладнують під житло для переселенців, насамперед для тих, які вже навчаються або працюють в цьому виші. Про це повідомили у міськраді.

Реконструкція ведеться коштом Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), з якою Луцьк підписав договір про 1 млн 660 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги.
«Це грантові кошти, коштів міського бюджету тут немає, – наголосив Ігор Поліщук. – Як бачимо, реконструкція гуртожитку йде доволі активно. Підрядник обіцяє, що в липні роботи, напевно, завершаться і можна буде готуватися до заселення. Реконструкція передбачає і ремонт кімнат, і вмеблювання, і побутову техніку. Тобто все буде готове для того, щоб наші ВПО могли сюди приходити і жити. Чудово, що за допомогою партнерів можемо осучаснювати наше місто, робити його комфортнішим, зокрема й для тих людей, які приїхали з територій, де йдуть активні бойові дії».
Разом із Луцьким міським головою перебіг реконструкції гуртожитку інспектували генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха та ректор ЛНТУ Ірина Вахович.

Керівниця вишу розповіла, що в колишньому навчальному корпусі після переобладнання у гуртожиток планують розмістити 180 осіб, але за потреби ця кількість може збільшитися до 300. Насамперед, йдеться про студентів цього навчального закладу, викладачів та їхні родини, які мають статус ВПО.
Роботи з реконструкції, що ведуться на площі 3,5 тисячі квадратних метрів, зараз виконані на 60% відсотків.

«Вже прокладена інженерія – опалення, водопроводи, електропостачання, – повідомив Ігор Чорнуха. – Тут має бути 54 кімнати звичайних, які розподілені по блоках. Блок – це або три, або чотири кімнати, кухня, санвузли, душові. Є 7 кімнат поліпшеного планування, що передбачають наявність санвузлів у самій кімнаті. Є ще 8 смарт-квартир, кожна площею в межах 24 квадратних метри. І буде дві квартири площею 35 та 38 квадратних метри, де є кухня і санвузли».

Паралельно із будівельними ведуться роботи із дооснащення гуртожитку меблями (ліжками, стільцями, шафами) та найнеобхіднішою технікою (пральними машинами та кухонним обладнанням). Підрядники сподіваються, що ВПО почуватимуть себе у гуртожитку комфортно, адже одних тільки кухонь тут передбачено 24.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЗМІ Показати IP 25 Квітня 2023 18:24
Вкрадений Кривицьким у дітей дитсадок - один з семи - поверніть дітям. Будівля належить їм!!! Крапка!!! Був час розкидати каміння (його розкидали партійні функціонери), а тепер настав час його збирати. Наші діти і без того обкрадені, принижені, ошукані, скривджені.
Клава до ЗМІ Показати IP 25 Квітня 2023 21:33
Пізно пити " БОРЖОМІ" ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus