USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Беру лопату і розчищаю сніг сам, - Романюк лучанам

10 Грудня 2013 13:00
Луцький мер сказав, що не задоволений роботою комунальників та закликав людей самостійно розчищати сніг біля власних будинків, як от «це робить він».

Про це він повідомив під час оперативної наради у стінах мерії сьогодні, 10 грудня.

Очільника міста не влаштовує те, що комунальники не «посипають» сіллю чи піском тротуари та пішохідні переходи біля дитячих садочків та шкіл. Він пригадав ситуацію, коли жеківці не виконували власну роботу, посилаючись на «відсутність лійки для посипання асфальту».

Зокрема, обурення викликав стан із посипанням тротуарів на вулицях Ковельська та Глушець.

«А я кажу: візьміть відро солі й самі посипте. Особисто я живу в приватному будинку. Так ось, беру лопату і розчищаю сніг сам», - резюмував градоначальник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
поліщук Показати IP 10 Грудня 2013 13:14
Молодець. Можна звісно розчистити і самому, але є спеціально навчені люди, які отримують за це зарплату. Сходинки в будинках мий сам. Ремонт роби сам. Давайте вже тоді і сміття в Брище будем самі вивозити.
C. до поліщук Показати IP 10 Грудня 2013 14:14
)))))))))))))))))))))))) В точку!!!
vvv до поліщук Показати IP 10 Грудня 2013 21:32
Мої батьки живуть в селі і я там чищу в луцьку я плачу гроші за прибирання за що &&&
Оксана Показати IP 10 Грудня 2013 13:15
То ми й розчищаємо, от тільки питання в іншому - за що ж я плачу шалені суми "За утримання будинку"... Пора уже точний список послуг вказувати, які мають надаватись... А то не зовсім ринкові відносини получаються...
лучани до Оксана Показати IP 10 Грудня 2013 14:12
Якщо тебе не влаштовує послуга, то чого ти платиш ? А то ,як лох, платиш, і соплі жуєш-жалієшся в інтернеті.
Оксана до лучани Показати IP 10 Грудня 2013 16:29
Плачу, бо не маю бажання ще й пеню за борги платити. Питання не в тому, що я плачу, що сума велика - питання в тому, за ЩО плачу. І не я одна. Ми всі в такій ситуації. От тільки в країні такій живемо, що всім байдуже... У ЖЕК прийдеш - в них своя правда, списки боржників подають, але ж люди працюють, мають виконувати свої обов'язки.... Хоча... Треба з себе починати. Правду кажуть .що українці прекрасні працівники, тільки кажуть про це закордонні роботодавці... А в нас, в Україні - стимулів немає, бажання немає, ще й заробітну плату можуть не заплатити... Країна МРІЙ!
вася Показати IP 10 Грудня 2013 13:36
по поводу сміття це ідея.....
лучани Показати IP 10 Грудня 2013 14:10
Мер правий. Кожен сам має прибирати біля свого житла.а не чекати когось. Совєтський люмпен привик нічого не робити і не платити. На рахунок плати за утримання, то це є мізер,ніж та сума ,яка потрібна на все.
володя до лучани Показати IP 10 Грудня 2013 21:35
Пане скажіть де ви жиивете хочеться прийти та перейняти досвід.... тоді не беріть ту мізер...
Васька Показати IP 10 Грудня 2013 14:12
тріпло той романюк, хай в буратіні підлоги миє
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2013 14:17
Нічого нового і дивного. Батьки в садочку ж написали паперу що вони хочуть добровільно платити гроші замість міськради. От і тут - платіть і розчищайте самі. За такі речі на майдани виходити треба, а не через те що якийсь політик хоче сісти в крісло іншого!
Анатолій Показати IP 10 Грудня 2013 14:19
Підскажіть будь-ласка, на кого в суд подавати, що посипають відсівом дороги? Це ж треба бути таким й....им, щоб до такого додуматись. Ці ж камінці очищають авто від фарби, як піскоструйка. Та ще й по склу получаєш сам і когось закидуєш. Треба ж комусь за це відповідати?
лучани до Анатолій Показати IP 10 Грудня 2013 14:54
Для совків посипають-погано і не посипають також погано.
Анна Показати IP 10 Грудня 2013 14:34
А потім цей відсів потрапляє в зливні труби
Z Показати IP 10 Грудня 2013 15:06
самі розчисчайте а за утримання будинку заплатіть, він хоч думає що меле?
Анатолій до лучани Показати IP 10 Грудня 2013 15:07
Совок, це ти ,якщо не бачив чим посипають в Польщі та інших європейських країнах. І правду Анна пише. що все те сміття потім буде в каналізації, а літом плаваєм.
Док Показати IP 10 Грудня 2013 15:28
А я недавно отримав відповідь з ЖЕКу, на лист, щодо послуг які він мені надає. Я просто в шоці. І горища прибирали, і підвали прибирали, і підїзди, і шахту ліфта ремонтували, і проводили дезінфекцію, дезінсекцію. Я от думаю, в господарсько - договірних відносинах усі роботи приймаються по Акту виконаних робіт. При чому відсутність акту є підставою для визнання послуги такою що не надавалася. А може, наприклад, через суд, зобовязати ЖЕКи здавати виконані роботи за актами приймання передачі уповноваженим представникам будинків? Які підстави відмовити в задоволенні такого позову?
Ван Показати IP 10 Грудня 2013 18:42
Один в Києві радить " не скігліти", а інший в Луцьку. Незадоволений роботою комунальників - звільняй. На їх місце прийдуть сумлінні. А то з року в рік одна і та ж картина - як тільки випадає сніг (незалежно в якому місяці), тротуари перетворюються на ковзанку. А восени чиновники браво звітують, що до зими вони готові і скільки піскосуміші вони заготовили. Нема господаря в місті, лиш один піар з боку міських чиновників і їхнього очільника.
дідо Показати IP 10 Грудня 2013 18:44
В практике зимнего содержания автомобильных дорог для борьбы с зимней скользкостью применяют фрикционный, химический, физико-химический и другие комбинированные методы. Фрикционный метод состоит в том, что по поверхности ледяного или снежно-ледяного слоя рассыпают песок, мелкий гравий, отходы дробления, шлак или другие абразивные материалы с размером частиц не более 5-6 мм без примесей глинистых частиц. Предельно допустимая доля пылеватых, глинистых и других загрязняющих примесей не более 3 %. Россыпь производится пескоразбрасывателями или другими машинами. На неопасных участках дорог норма расхода песка составляют от 200 до 700 г/м2 или около 0,3-0,4 м3 на 1000 м2 покрытия. На опасных участках - спусках, перекрёстках, кривых малого радиуса норму расхода практически удваивают. Рассыпанный абразивный материал повышает коэффициент сцепления до 0,3, но задерживается на проезжей части короткое время - не более 0,5 часа, сносится завихрениями после прохода автомобилей, разбрасывается колёсами и сдувается ветром. Для восстановления сцепных свойств требуются частые посыпки и большое количество пескораспределителей. Песок при хранении в больших объёмах зимой может смерзаться в комья. Для повышения эффективности распределяют подогретый абразивный материал, который проникает в ледяную корку и после примерзания придает поверхности некоторую шероховатость.
кузя Показати IP 10 Грудня 2013 18:53
який мудрий мер.Якби я жив у своєму будинку то теж прибирав би. От тому ми так і живемо. Мер дивиться із своєї ( колокольні) а ви люди не хочете жити в г====і то прибирайте Справжній господар міста.
ух Показати IP 10 Грудня 2013 18:58
Романюк НЕ ГОСПОДАР __ а наш тато!. Тільки біда в тому що любить сам себе.
дідо Показати IP 10 Грудня 2013 19:01
После долгих проб, ошибок и научных исследований Европа практически полностью отказалась от использования химических реагентов для плавления снега и льда. В Берлине, например, закон разрешает использовать соль только на опасных участках дорог. Химикаты наносят слишком очевидный вред окружающей среде и городскому хозяйству. Мелкий песок — тоже не лучший вариант. Он пылит, попадает в легкие и не годен к вторичному использованию. Тогда как гравий и каменная крошка — экологичны и экономичны, хотя изначально и обходятся дороже соли.
дідо Показати IP 10 Грудня 2013 19:04
ФРИКЦИОННЫЙ МЕТОД: ПЕСОК И КАМЕННАЯ КРОШКА АВСТРИЯ, ФИНЛЯНДИЯ, ГЕРМАНИЯ, ШВЕЦИЯ И ДРУГИЕ Иностранный опыт: 5 реагентов в борьбе с гололедом. Изображение №11. экологичность, возможность повторного использования
дідо Показати IP 10 Грудня 2013 19:09
горах Японии за зиму выпадает до нескольких метров снега, а в городах — по 15–20 см за ночь. В результате к концу зимы тротуары и междугородние дороги превращаются в узкие снежные каньоны со стенами высотой в 2 человеческих роста и выше. Однако дороги в Японии никак не обрабатывают, только счищают снег. Потому в городах гололед не такое уж редкое явление. При этом шипованные шины в стране запрещены. Кстати, уборка снега возле домов и на тротуарах — задача самих жителей. Иностранный опыт: 5 реагентов в борьбе с гололедом. Изображение №32. Мария, живет в Саппоро: «Чтобы хоть как-то преодолеть гололед, граждане натягивают специальную зимнюю обувь, представляющую собой резиновый сапог с толстой рифленой подошвой».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus