USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Мережа Знань Google - тепер українською. ВІДЕО

27 Червня 2013 08:38
Українською мовою запустила компанія Google свою Мережу Знань (Knowledge Graph). Це алгоритм пошуку, який покликаний краще розуміти пошуковий запит і сприймати його не як просто слова, а як значення і зміст, - пише Watcher.

Мережу в повному обсязі буде розгорнуто найближчими тижнями.

Щоб краще зрозуміти, як працює Мережа Знань, можна розглянути, наприклад, такий запит [тадж махал]. Раніше пошук фактично був співставленням відповідності ключових слів та запитів. Для пошукової системи слова [тадж махал] були тільки звичайними двома словами. Але [тадж махал] має набагато більше значень.

Це може бути одна з найкрасивіших пам’яток архітектури у світі, або відомий виконавець блюзу – володар нагороди Греммі, або, можливо, навіть казино в Атлантік-Сіті. Або, залежно від того, коли користувач останній раз їв, назва індійського ресторану.

Тому в Google створили алгоритм, який розуміє об’єкти реального світу та їхні стосунки один з одним: власне речі, а не рядки слів.

Мережа Знань дозволяє шукати речі, людей або місця, про які знає Google – пам’ятки, відомі люди, міста, спортивні команди, будівлі, географічні та астрономічні об’єкти, фільми, твори мистецтва та багато іншого, і миттєво отримати інформацію, відповідну до запиту.

Вона використовує відкриті джерела інформації, такі як Freebase, Wikipedia і базу даних ЦРУ (CIA World Factbook), а також інформацію про понад 570 мільйонів об’єктів, а також понад 18 мільярдів фактів про них.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus