USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мерія показала, куди поділа 30 мільйонів за три роки. ФОТОРЕПОРТАЖ

27 Листопада 2009 09:59
 
Учора луцьким журналістами місцеві чиновники на чолі з Богданом Шибою показували, куди вони витратили близько 30 мільйонів гривень за три роки. Мова йде про ремонт покрівель згідно з програмою «Дахи» з 2007 по 2010 роки.  
Журналістів завезли на три показові об’єкти, які робили цьогоріч. Загалом, міська влада планувала відремонтувати 30 об’єктів в 2009 році, проте виділених коштів вистачило лише на 4 і ще три планують закінчити до кінця року. Перша відреставрована покрівля  – дах на вулиці Конякіна, 31. Ремонт виконувала компанія «Дисконт». 

У руках начальника відділу по експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Надії Коленди знімки попереднього стану покрівлі.
Тут в квартири людей з верхніх поверхів постійно стікали атмосферні опади, була загроза обвалу парапетів, куски бетону валилися на голову перехожим.
 

Таких дах, за словами Надії Коленди має гарантійний строк в три роки, протягом якого компанія зобов’язання усунути усі недоліки. Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький зізнається, що «культура виконання наступного об’єкту буде на голову вище», натякаючи, що покрівля тут зроблена не дуже акуратно.
 

 Покрівля на наступному об’єкті в будинку на Гулака-Артемовського, 13 дійсно виглядає краще, хоча роботи тут іще тривають. Тут виконує роботи інша компанія - «Луцьтехнобуд». 
 

 Звідусіль працівників ЖЕКів зустрічають перехожі. Ось, наприклад, жінка нарікає, що її подвір’я не прибирають, а у «сусідньому дворі діти від поганих доріг ноги ламають».

 «Роботам на цьому об’єкті заважала компанія «Візор», яка без погодження дозвільних інстанцій та технічних умов монтувала кабелі», - каже Надія Коленда. Тут проводи були на висоті 40 см. Робочі постійно спотикалися. Після неодноразових дорікань кабелі трішки підняли. 

 Такі «дашки» унеможливлять попадання атмосферних опадів у димові канали.

А ось на даху з’явився Богдан Павлович.

Іван Кубіцький наочно показує, що на даху до початку робіт був справжнісінький шар ґрунту.

Навіть берізка яка виросла! Незабаром її спиляють.

Надія Коленда показує міському голові знімки попереднього стану даху. Тут також затікала вода, від чого страждали жильці багатьох квартир.

Наступний об’єкт по вулиці 8-березня 33 ще також доробляють.


Богдан Шиба зазначив, що «дороги помітні всім лучанам, а дахи тільки тим, хто живе на останньому поверсі». І сказав, що наступного разу, при виборі компанії-забудівельника орієнтуватимуться не лише на ціну, але й на якість виконаних робіт.

 
На даху по вулиці 8 березня чиновники ще довго замріяно вдивлялися в панорами міста.



 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Жителі громади Луцька. Показати IP 27 Листопада 2009 10:42
Богдане Павловичу, Луани дякують Вам. Криша над головою - це перш за все - здоров"я.
дідо Показати IP 27 Листопада 2009 11:09
...це ж приватизовані квартири...чому всі лучани мають платити за чиєсь майно?....Шиба організував піар за рахунок всіх платників податків....краще б ці гроші викинув на прибирання парків, а то користується дармовою раб силою на так званих "добровільних" суботниках по четвергах...КОЛИ ВЖЕ ЦЕЙ СОВОК ЗАКІНЧЕТЬСЯ, І КОЖЕН БУДЕ ЗА СЕБЕ САМ ПЛАТИТИ?...краще б на дороги викинув, чина пожежну сигналізацію та вогнегасники для дошкільних установ...
8 Березня 26 Показати IP 27 Листопада 2009 11:26
Не вірьте люди добрі. На нашому домі, ще торік зробили ремонт покрівлі. Встановили двоскатний дах, а стелі як текли в квартирах на 5 поверсі, так далі і течуть. Тому що дах зробили вужчим від необхідного. Сміх та гріх. Ми неодноразово звертались до міськради, жеку, прокуратури, так ніхто і не допоміг.
хз Показати IP 27 Листопада 2009 11:43
карлсончік дарагой...)
Свой Показати IP 27 Листопада 2009 12:27
нет, здоровье - это прежде всего не съехавшая "крыша" ))) сим похвалиться не можем
Хохма Показати IP 27 Листопада 2009 13:48
Так куди діли 30 млн.грн.? те що видно аби на 3 млн. потягнуло.
Dmytro Показати IP 27 Листопада 2009 15:12
30 млн Оо цікаво б було поглянути на документальну звітність витрачених грошей, впевнений що не один млн загубився у цих паперах!!!
VSC Показати IP 27 Листопада 2009 15:47
Из 30 млн. грн. половина ушла на откат. Меньше и быть не может.
seal Показати IP 27 Листопада 2009 21:36
Щось не помітно у Луцьку дахів покритих сусальним золотом (окрім церковних куполів). Судячи з вартості вони мали би бути саме такими.
Юка Показати IP 27 Листопада 2009 23:14
якість виконаних робіт ДУЖЕ слабенька і таких грошей не вартує!
РОНІН крок Показати IP 28 Листопада 2009 19:19
Совісті в вас немає шановні критики! Читаю і не розумію чому ви так не любите нашого мера. Він жеш себе не береже сам траву косить, сам вулиці підмітає, сам на кришу лазить, а вам аби познущатись над цим чесним порядним чоловік. Невже ви не ціните той факт що він взагалі себе не береже все про Лучан думає. Одним словом совісті в вас немає )))
РОНІН крок Показати IP 28 Листопада 2009 19:21
А гроші то не головне, вони всеодно в бюджет надходять головне ж їх тратить. Для чого ж тоді мер???? ми ж його для того й вибирали ))))
seal Показати IP 28 Листопада 2009 22:58
До РОНІН крок. І дійсно при чому тут гроші? 30 мільйонів на 7 дахів - це ж крапля в морі. Подумаєш один дах якихось 4 з лишком мільйони. Ні з вас ні з нас не впаде. Давайте підтримаємо хороші починання міськради і мера. І нехай далі витрачають наші гроші. Вони ж саме для того там і сидять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus