USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мерія закликає лучан у суботу на годину вимкнути світло

22 Березня 2010 16:48
До Луцької міської ради звернувся Всесвітній фонд природи – просять лучан долучитися до проведення всесвітньої кампанії Година Землі 2010.
Ця ініціатива покликана привернути увагу суспільства до глобальних проблем людства, таких як: збільшення викидів парникових газів, катастрофічна швидкість вичерпання запасів викопного палива та глобальне потепління. У зверненні, зокрема, йдеться: «У суботу, 27 березня о 20:30 люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об\'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Година Землі була започаткована  у 2007 році Всесвітнім фондом природи «WWF» у Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, такі як Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд «Coca-Cola» на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними. Година Землі 2009 була безпрецедентним успіхом, взяли участь 4088 міст та 88 країн у всьому світі. Кількість учасників акції 2009 року перевершила всі очікування та відображає зростаючу глобальну стурбованість зміною клімату та нездатністю людства до цього часу ефективно вирішити цю проблему.
Сотні знакових пам\'яток світу, серед яких Великі Єгипетські піраміди, Лондонський Біг-Бен, статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, згасили в свої вогні, підтримуючи глобальний заклик до дій. В Україні до кампанії долучилися 16 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Луцьк та інші У Годині Землі 2010 візьмуть участь 102 країни та регіони, передбачає взяти участь величезна кількість людей, організацій, міст та країн. Зараз на рахунку Години Землі більше 1100 міст, що згодилися вимкнути світло 27 березня о 20:30. В Україні до цьогорічної акції вже долучилися такі міста як: Луцьк, Львів, Одеса, Рівне, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Ковель, Долина та інші. На одну годину люди вимкнуть світло, електроприлади, вимкнеться освітлення символічних будівель та пам’ятників, що дозволить привернути увагу громадськості до глобальних проблем людства, та покаже небайдужість людей до майбутнього нашої планети», - переповідають звернення працівники ІАЦ «Луцьк».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 22 Березня 2010 19:16
Годину електростанції працюватимуть вхолосту, спалюючи газ, вугілля, мазут.... а викиди диму - в атмосферу.
Знаючий Показати IP 22 Березня 2010 22:15
Там є зворотній зв'язок - нема навантаження - не горить, не викидає.
демограф Показати IP 22 Березня 2010 22:25
енергнтики Вам хана мерія за прирість населення і пофік вугілля газ і тд
Роман Показати IP 23 Березня 2010 11:06
Шановній мерії, навчитись би недопучкати горіння дорожніх ліхтарів в денну пору
ChESTEEr Показати IP 24 Березня 2010 01:57
Роман , так згідний з тобою не раз таке зустрічав , а на вечір навпаки в деяких місцях забуваються вмикати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus