USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Меркель та Джонсон виступили проти повернення Росії до G8

21 Серпня 2019 22:56
Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель зійшлись на думці, що Росії рано повертатися до «Великої вісімки». На думку голів британського та німецького уряду, Росія поки не виконала усіх необхідних умов.

Зокрема, Борис Джонсон пригадав участь Росії в отруєнні Скрипалів, війну з Україною та російські провокації в інших країнах, повідомляє 24 канал.

«Умови для повернення Росії до G8 досі не можуть вважатися виконаними», – наголосив прем’єр-міністр Великобританії.

Зі свого боку Ангела Меркель підкрелила, що поки «немає достатнього успіху» для того, щоб умови виключення Росії з «Великої вівсімки» можна було відмінити.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії в Велику вісімку (G8). Про це американський лідер сказав під час зустрічі з румунським колегою Клаусом Йоганнісом.

Росія була виключена з Великої вісімки в 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ в Великій вісімці пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Серпня 2019 01:04
А Россия туда просилась?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus