USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мы из будущего-2» заборонили показувати в Україні

11 Квітня 2010 16:01
Російський фільм «Ми из будущего-2» із українськими акторами Остапом Ступкою і його сином Дмитром заборонили до показу в кінотеатрах України. В кінострічці вояки УПА впиваться самогоном і розстрілюють невинних.

Актори 42-річний Остап Ступка та його син Дмитро, 24 роки, знялися в російському фільмі, який заборонили ввозити в Україну. Стрічка «Ми з майбутнього-2» — історичне фентезі, - пише «Газета по-українськи» .

За основу режисер Олександр Самохвалов узяв битву 1944-го між військами Червоної армії та СС «Галичина». Подія відбулася поблизу села Броди Львівської області. Вона відома в історії як «Бродівський котел». Загони Степана Бандери зазнали тут поразки.

За сценарієм нової кінострічки, влітку 2009-го четверо чоловіків із Росії та України зустрічаються на реконструкції битви під Бродами. У розпалі гри четвірка потрапляє в минуле — у «Бродівський котел».

Прем’єра в Росії відбулася 18 лютого. Українське міністерство культури не дало дозволу на прокат фільму. Причина — розпал міжнаціональної ворожнечі, аморальність, суб’єктивне трактування історичних фактів.

Голова Державної служби кінематографії Ганна Чміль наполягала на підготовці міжнародного судового позову проти авторів стрічки. Однак від цього відмовилися.

«Ми зважили всі плюси і мінуси судового процесу і вирішили, що це лише підігріє інтерес до цього фільму, — каже Ганна Чміль. — Життя УПА, їхня поведінка перенесені з російського менталітету. На Галичині українські повстанці так не впивалися самогоном і не розстрілювали в ямі без суду і слідства».

Остап Ступка не зважає на ідеологічні особливості картини.

«Я стрічки не бачив. Не знаю, довкола чого стільки скандалу. Якщо ти актор, то мусиш працювати. Ідеологія — це одне, а робота і гонорари — інше», - каже він.

Експерти підрахували: через заборону фільму прокатна компанія втратить 500 тисяч доларів. В Україні російські стрічки зазвичай збирають 10% прибутку.

Юрій Іллєнко, кінорежисер, 64 роки:

«Про акторів можу сказати — який батько, такий син. (Богдан Ступка зіграв у фільмі «Тарас Бульба», в якому експерти також вбачали антиукраїнські настрої. — «ГПУ»). Це ж треба, за гроші в таких фільмах грати! Я вже починаю сумніватися, що Ступки взагалі українці».

Богдан Бенюк, актор, член експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, 52 роки:

«Я не маю права засуджувати Ступок, нехай це роблять глядачі. Як член комісії, дивлюся багато антиукраїнського кіно. Просимо телеканали, щоб не паплюжили національні почуття глядачів такими стрічками».

Мирослав Симчич, вояк УПА, 88 років:

«Я цього фільму не бачив. Але до тих, хто грає в антиукраїнських стрічках, ставлюся, як до зрадників. Фільми про УПА треба якнайбільше знімати, щоб молодь виховувати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Кінокритик Показати IP 11 Квітня 2010 16:35
Нормальний фільм,показали як все було в реальності.А що,повстанці не валили людей просто так??? Це все і показано. Авторам фільму-респект!Ступки теж непогано зіграли.
Знаючий Показати IP 11 Квітня 2010 17:28
Безпдставно змішали бої дивізії "Галичина" і УПА , чогось об'єднавши це в одну подію. Краще б про свої 5 дивізій СС зняли та Освободительну армию. А Ступки таки від діда до внука - запроданці.
Пяний Показати IP 11 Квітня 2010 23:19
Цей фільм - брехня і неправда, толку забороняти кінопрокат - люди навпаки захочуть його глянути і скачають в інтернеті.
oleksandr Показати IP 11 Квітня 2010 23:59
нікого не виправдовую. сам не терплю продажності. але включати в статтю коментарі "я книжку не читав, але я скажу" - непрофесійно
за кавою Показати IP 12 Квітня 2010 09:37
Цей фільм один з елементів антиукраїнської компанії, фільм дуже примітивний, однобічний, провокативний. Хто у Львові проводить акції зі свастикою..? Ганьба режисеру і Ступкам!
filadelfos Показати IP 12 Квітня 2010 10:14
а я вже бачила його) трохи напрягає мова українська розмовна - штучно якось звучала))конфлікт переграли) )в цілому фільм можна дивитися))
Ірина Показати IP 8 Травня 2010 22:25
Питання не в правдивості фільму - у війні правих не буває - а у повазі до українців як нації. Чи в самоповазі, якщо говорити про Ступок...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus