USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

М'янма замінувала кордон із Бангладеш, - Reuters

6 Вересня 2017 12:36
У М'янмі військові замінували кордон із Бангладеш. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела в уряді Бангладеш, у прикордонній службі цієї країни і свідчення біженців.

Співрозмовники в бангладешському уряді заявили, що знають про міни, головним чином, із фотодокументів і повідомлень інформаторів.

"Вони мінують територію вздовж колючого дроту, між рядами прикордонних стовпів", - сказало одне із джерел.

"Наші прикордонники бачили три-чотири групи, які працюють поблизу огорожі з колючого дроту (на кордоні, - ред.). Вони щось закопували в землю", - зазначило інше джерело видання.

За словами співрозмовника, пізніше інформатори повідомили, що це таким чином проводиться закладка наземних мін.

Разом з тим, співрозмовники Reuters не уточнили, чи були люди, які робили закладку мін, одягнені у військову форму М'янми, проте повідомили, що Дакка має намір подати офіційний протест проти розміщення мін так близько від кордону з Бангладеш.

Крім того, співробітник прикордонної служби Бангладеш Манзурула Хасан Хана повідомив агентству, що чув два вибухи 5 вересня. За його словами, в цей день два підлітки-біженці постраждали під час спроби перетнути кордон із Бангладеш - один був доставлений в лікарню з відірваною ногою, інший з більш легкими пораненнями. За словами біженця Рохин, який був на місці подій після вибуху, на стежці, якою намагалися скористатися біженці із М'янми, було виявлено вибуховий пристрій діаметром близько 10 сантиметрів, частково захований у бруд. Ще, як мінімум, два пристрої були помічені й не вибухнули.

При цьому два інших біженці повідомили агентству, що бачили на стежці, де стався вибух, військових із М'янми ввечері напередодні вибуху.

Підкреслюється, що Reuters не має власних доказів того, що територія на кордоні М'янми і Бангладеш замінована, як і підтверджень того, що вибухові пристрої були встановлені військовими силами М'янми.

Зазначено, що офіційні представники армії М'янми не відповіла агентству на запит, як і МЗС держави. Джерело Reuters в армії М'янми повідомило агентству, що в 1990-х роках на кордоні з Бангладеш, дійсно, закладалися міни для того, щоб "запобігти вторгненню". При цьому воно підкреслило, що з тих пір армія розмінувала кордон і від випадкових підривів давно ніхто не страждав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus