USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

М’язами і залізом: лучани збирають кошти для батальйону «Азов»

12 Жовтня 2014 15:45
Благодійний турнір з жиму лежачи «Український прорив», спрямований на збір коштів для добровольчого батальйону «Азов», відбувся сьогодні, 12 жовтня. Участь у ньому взяли близько 25 містян, серед яких було і чимало жінок.

Така акція «подорожує» містами України вже не вперше. Суть її полягає в тому, що місто-організатор кидає виклик іншому, а те – наступному. Так, Лучеськ отримав виклик від побратимів-львів’ян, та вирішив показати свою силу.

Штангу та відповідне приладдя встановили просто в центрі міста, а до участі запрошували всіх охочих. Для того, щоб помірятись силою було достатньо заплатити 30 гривень за участь – ці кошти, а також добровільні пожертви від глядачів, організатори дійства передадуть на потреби батальйону територіальної оборони «Азов», який воює за цілісність України на Сході.

Турнір відбувався за досить простими правилами: учасникам потрібно було якомога більше разів вижати штангу від себе лежачи. Її маса розраховувалась наступним чином: для чоловіків – 80% від власної ваги, для жінок – 50.

До слова, серед охочих помірятись силою та при цьому допомогти воякам,виявилось чимало дівчат. Так, змагання відкрила лучанка Ольга.
Тендінта дівчина попри свою вагу 46 кілограмів спромоглась показати достойний результат, віджимаючи штангу 24 рази.
Проте, наступна учасниця пані Ірина спромоглась серйозно покращити цей результат – дівчина підняла 34-кілограмову штангу аж 80 разів.
Однак цей рекорд не втримався до кінця змагань.

Загалом благодійний спортивний турнір зібрав чимало як учасників, так і глядачі. Серед останніх було чимало тих, хто прийшов підтримати друзів чи близьких, або просто тих, хто не зміг взяти участь у змаганнях через проблеми зі здоров’ям. Тому чимало присутніх просто жертвували кошти у спеціальні опломбовані ящики та вболівали за спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus