USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Microsoft почала тестувати свого Павука

8 Березня 2009 12:53
Microsoft почала тестування нового пошукового сервісу із робочою назвою kumo.com (у перекладі з японської – павук). Про це 8 березня повідомляють «Волинські Новини».
За даними розробників, пошуковець прийде на зміну нинішній пошуковій системі Live Search. Тестування проходить у закритому режимі, і поки що новий пошуковець доступний тільки співробітникам Microsoft. Коли він стане доступний широкому колу користувачів, компанія не повідомляє. «Досить складно оцінити перспективи проекту, який ще навіть не можна випробувати, але новому гравцю на пошуковому ринку, навіть при такій сильній підтримці, яку може забезпечити Microsoft, буде нелегко», –  зазначила віце-президент Mail.ru Ганна Артамонова.
За її словами, один із доказів цього – не дуже гарні позиції проекту Live Search, що вже давно існує на ринку. Як зазначають експерти, Google багато в чому заклав основу для свого лідерства ще 10 років тому, коли компанія першою запропонувала ряд важливих інновацій, які стали базисом сучасних стандартів якості пошуку.
«Решта гравців ринку впровадили їх пізніше й автоматично зайняли другі місця», – додала пані Артамонова.
Крім того, компанія зможе привернути аудиторію за рахунок інтеграції пошуковця та операційної системи Windows, зробивши його пошуком за замовчуванням, зазначають аналітики.
Як показують останні дослідження, компанія Microsoft серйозно поступається Google і Yahoo! на ринку інтернет-пошуку, займаючи в США третє місце за кількістю оброблених запитів. За даними компанії Hitwise, в минулому році Google обробила близько 70% запитів, Yahoo! – приблизно 20%, а пошук від Microsoft – менше 10%.
Як інформує Корреспондент, до того ж, останнім часом європейські регулятивні органи ведуть кілька розглядів щодо Microsoft, підозрюючи софтверного гіганта в порушенні європейського антимонопольного законодавства.Нагадаємо також, що компанія Mozilla, розробник відкритого браузера Firefox, підтримала раніше подану в Європейську комісію скаргу, в якій компанія Opera звинувачує корпорацію Microsoft у використанні неконкурентних методів при просуванні свого браузера Internet Explorer.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus