USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Microsoft звинуватили у шпіонажі за користувачами

13 Вересня 2009 12:00
Компанію Microsoft звинуватили у порушенні права на недоторканність приватного життя. Проти корпорації подали позов до Вашингтонського окружного суду: позивачі стверджують, що програма Windows Genuine Advantage (WGA), яка перевіряє ліцензійний статус операційної системи, є шпигунським програмним забезпеченням. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За даними позивачів, WGA періодично підключається до серверів Microsoft і відправляє на них IP-адреси та інші персональні дані про користувачів. Ця інформація може використовуватися для ідентифікації власника комп\'ютера, тобто дії корпорації можна кваліфікувати як шпигунство, – пише сайт ТСН.
Microsoft запевняє, що WGA не збирає жодних персональних даних, а діє виключно з метою оновлення безпеки. Користувачі операційних систем Windows XP, Vista і Windows 7 зобов’язані встановити WGA, щоб мати можливість завантажувати оновлення і доповнення. Програма поширюється як окремий додаток або у вигляді плагіна до браузеру Internet Explorer.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus