USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Facebook звинувачують у стеженні за користувачами Instagram через камеру смартфона

20 Вересня 2020 13:28
Проти компанії Facebook подали позов про можливе стеження за користувачами соцмережі Instagram через камеру смартфона.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Голос Америки, позов до Федерального суду Сан-Франциско подала користувачка Instagram зі штату Нью-Джерсі Брітані Кондіті.

Вона вважає, що Facebook свідомо використовував камери мобільних телефонів, щоб стежити за користувачами.

«Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема, в приватності їхніх будинків, він (Facebook – ред.) здатний збільшити свої доходи від реклами, націлюючись на потреби користувачів більше ніж будь-коли», – йдеться в позові.

На думку позивача, Facebook може в режимі реального часу бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Instagram. Зазначається, що раніше цього літа Facebook відкинув подібні звинувачення і послався на несправність в системі, яку він зараз виправляє. У компанії стверджують, що через неполадки користувачі отримували помилкові повідомлення про те, що Instagram користується камерою iPhone.

Ще один подібний позов проти Facebook влітку подали через використання технології розпізнавання осіб, щоб нелегально збирати біометричні дані. В рамках мирової угоди компанія запропонувала позивачеві 650 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мордокнигофоб Показати IP 20 Вересня 2020 15:15
І айфон це ж робить!
Анонім Показати IP 20 Вересня 2020 18:38
Та ти шоооо! Ніколи такого не було і ось знову!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus