USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міліція може штрафувати за розпиття пива просто в офісах

23 Квітня 2010 10:52
Внесені 21 січня 2010 року поправки до Кодексу законів України про адміністративні правопорушення забороняють розпивати спиртні напої не лише у громадських місцях, а і на виробництві, в офісах, установах та організаціях.

Зокрема, розпивання пива крім безалкогольного, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві або перебування на роботі в нетверезому стані карається штрафом від трьох до п’яти неоподаткованих мінімум, тобто від 51 до 85 гривень. Пити на роботі можна лише безалкогольне пиво.

Юрист Сергій Сафулько коментує, що під виробництвом мається на увазі будь-яке робоче місце: офіс, приміщення підприємства, установи або організації. Проте, правознавець зазначає, що зайти до офісу, аби перевірити, чи не розпивають бува на роботі спиртне, працівник міліції може лише в деяких випадках.

«Для того, щоб міліціонер проникнув на територію виробництва, потрібен дозвіл керівника чи власника організації, санкція суду. Або ж підставою може бути переслідування злочинця чи візит з метою запобіганню злочинів», - коментує Сергій Сафулько.

У прес-службі Луцького МВС кажуть, що спеціальні рейди по бізнес-центрах міста не влаштовують. З початку 2010 року за розпивання спиртних напоїв на виробництві склали всього один протокол.

Інша ситуація з розпиванням алкоголю у громадських місцях. За цей проступок за перший квартал 2010 року, за повідомленням Луцького УМВС, у місті склали 854 протоколи, а за куріння в «недозволенних» місцях – 265 протоколів.

За розпивання алкоголю у публічному місці штраф менший, ніж на роботі – від 17 до 85 гривень. Проте, якщо правопорушник двічі за рік вчинить такий проступок, рішенням суду його можуть засадити за ґрати і на 15 діб.

Заборону пити пиво у громадському місці юрист Сафулько вважає доцільною. Як приклад наводить законодавство в США, де не лише пити хмільний напій не можна, а й просто відкрито нести його по вулиці. У «новому світі» пиво п’ють лише в ресторанах та пабах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
маруся Показати IP 23 Квітня 2010 11:24
молодці! я за! але як визначатимуть - чи це безалкогольне пиво, якщо наливатимуть у кружки?
Максим до маруся Показати IP 22 Травня 2012 21:35
Марія а молодці хто ? ви в
Маким до маруся Показати IP 22 Травня 2012 21:40
ви вживаете солодку водичку потипу живчик або якусь іншу ??? туди йде спирт75% давайте вас на лавочці заштрафуемо - піколи ще не попадались ? у вас ще все попереду!!! їм дай волю защо будь оштрафують а надалі захищайте!!!
filadelfos Показати IP 23 Квітня 2010 11:26
а почему сумма штрафа такая смешная?Есть клубы и рестораны, в которых люди могут попить стаканчик пива, заплатив от 40 и выше грн! какой же это штраф?без рейдов,проверок, народ все равно будет пить. и не только пиво(((
Максим до filadelfos Показати IP 22 Травня 2012 21:33
Ави хотите еще больше платить и кормить милицию?
Новенька Показати IP 23 Квітня 2010 16:22
на мій погляд, сума штрафу і має бути "доступною" для осіб, які дозволяють собі таку розкіш!
Ладомир Показати IP 23 Квітня 2010 18:02
Бред сивой кобылы нюхнувшей героина :). Пил, пью и буду пить. А кто не согласен пусть не пьет или не смотрит, у всех должны быть СВОИ мозги. И думать - делать или не делать увиденное на ком то или что-то - решение КАЖДОГО и отдельно личное. И если это "громадське" место, то значит без присутствия "громадян" оно уже не "громадське"?. Именно присутствие трезвого или пьяного "громядяниа" в том или ином месте и считается "громадським" с таким же самим успехом можно сделать закон про обязательное употребление спирт. напитков в тех самих "громадських" местах и тогда бы точно непьющие туда бы не пошли!!!
Максим Показати IP 22 Травня 2012 21:30
доброго дня нетак давно з товаришом присіли на лавці тихенько та спокійно спілкувались попивали пиво - підїхала міліція патрульна нахабним способом ОБШМАНАЛИ - світили ліхтарем в леце та вимагали документи - пізнішше повезли у відділок - до якого ми так і непопали домовились як бізнесмени - догадуйтесь!!! а тепер скажу кожен наш закон це здирництво - давайте придумаемо закон на право існування у суспільстві та дихання повітрям - потрібно встановити межу між справді пиятством та звичайним віддихом я працюю та займаюсь велоспортом - туризмом умію робити саморобне вино !!! погоджуюсь потрібно мати мізки ане трачиння якщо потягнув чарку вина не воюй!!! давайте заглянемо у Чехію де пиво національний породукт абож Францію чи Іспанію у них вино 1 а у нас закони які дають заробіток барам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus