USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Мільйони застави депутата-втікача Дубневича підуть на ЗСУ

21 Листопада 2023 23:26
За рішенням суду в дохід держави зараховано 56 мільйонів гривень застави, яку було внесено за народного депутата України Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні коштами ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. У повідомленні прізвище не називають, але за контекстом зрозуміло, що йдеться саме про цього нардепа, пише УНІАН.

«21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яку було внесено за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниця». Суд постановив перерахувати вказані кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних Сил України», – повідомляє САП.

У відомстві зазначили, що 2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук саме цього нардепа. Він не з’являвся на судові засідання, і є підтверджена інформація про його перебування за кордоном. Він також має сплатити 5368 грн штрафу за неявку на судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Крім того, за інформацією САП, Дубневич є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні – щодо організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Зважаючи на те, що місце перебування нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України – заочно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus