USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міністр МВС назвав попередню причину аварії на «РівнеАзоті»

21 Липня 2021 15:54
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на заводі «РівнеАзот».

Як передає УНІАН, про це він заявив на засіданні уряду.

За його словами, підприємство функціонує з 1969 року, і за останнє десятиліття капітальний ремонт з заміною трубопроводу, на якому сталася розгерметизація, не було.

«Тому попередня причина може бути такою: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на підприємстві», – заявив Монастирський.

20 липня на підприємстві «РівнеАзот» в цеху з виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу. В результаті надзвичайної ситуації стався разовий викид нітрозних газів. Наслідки НС ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах).

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований заявив, що після аварії на «Рівнеазоті» в обласному центрі та прилеглих населених пунктах перевищення гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

У ДСНС також запевнили, що жодної загрози населенню через аварію на підприємстві немає.

Приватне акціонерне товариство «Рівнеазот» – лідер із виробництва мінеральних добрив у Західній Україні. Підприємство розташоване неподалік Рівного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Що воно меле Показати IP 21 Липня 2021 17:20
......невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу........ Це дві абсолютно різні речі.
Народна прокуратура Показати IP 21 Липня 2021 19:27
Так цей міністр мав же ж "зникнути" з публічного простору на місяць, як анонсувалось при його призначенні, щоб розібратись з проблемами міністерства. Чи він не здатен мовчати й дня, інакше лусне?
Мент-хімік Показати IP 21 Липня 2021 19:34
У Європі досі мітинги в 100 тисяч були б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus