USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Мінкульт хоче внести Чорнобильську зону до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

27 Квітня 2021 07:40
У Міністерстві культури та інформаційної політики працюють над тим, щоб Чорнобильську зону відчуження внесли до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це розповів міністр культури Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Facebook, пише ТСН.

За словами Ткаченка, внесення Зони до ЮНЕСКО допоможе зберегти її і дасть можливість майбутнім поколінням на власні очі побачити наслідки катастрофи.

«Сотні тисяч людей щороку приїздять до України подивитися на місце-привид та Зону відчуження. Яка, хоч і виглядає як знімальний майданчик постапокаліптичного фільму, але не є декорацією. Місця, яке колись дихало життям, – тепер безлюдні. Потроху руйнуються», – зазначив міністр.

Очільник МКІП зауважив, що Чорнобильська зона відчуження користується популярністю у туристів. Їхня цікавість постійно підігрівається: випускаються ігри та серіали, книги та стрічки.

«Але Чорнобиль – не про розваги. Він про пам’ять та відповідальний туризм. Приїхавши сюди, відвідувачі можуть дізнатися про жахливу катастрофу, її наслідки та про те, що як вона розділила світ на «до» і «після», – підсумував Ткаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 27 Квітня 2021 08:59
Вже зовсім з глузду з'їхали??
Болт Показати IP 27 Квітня 2021 11:11
В чоловіка весняна загостення, чи просто ще один український прохфєсор????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus