USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Міноборони США занепокоєне тим, що доведеться надавати військову допомогу і Україні, і Ізраїлю, – CNN

12 Жовтня 2023 08:57
Міністерство оборони США стурбоване перспективою розтягування і без того невеликих запасів боєприпасів для підтримки України та Ізраїлю одночасно.

Про це пише американське видання CNN.

Наразі Україні потрібна велика кількість артилерійських снарядів, а Ізраїлю необхідна високоточна зброя та ракети-перехоплювачі для системи ППО «Залізний купол».

Однак потреба Ізраїлю в артилерійських боєприпасах калібру 155-мм може різко зрости, якщо Армія оборони Ізраїлю (АОІ) почне наземне вторгнення до Сектора Гази.

Читати ще: Чому та як ХАМАС нахабно прорвав найпотужніший у світі захист Ізраїлю

За словами представників Міноборони США, хоч Ізраїль та має власну потужну промислову базу, а також здатний виробляти багато видів озброєнь, тривала військова кампанія може виснажити запаси АОІ.

Минулого понеділка, 9 жовтня, в Міноборони США розповіли, що відомство звернулося до американських виробників зброї з проханням прискорити виконання вже наявних замовлень Ізраїлю.

Раніше радник із національної безпеки адміністрації США Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати можуть одночасно підтримувати Україну та Ізраїль.

Також писали, що США оголосили про надання військової допомоги Україні, новий пакет містить озброєння та обладнання на 200 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гм Показати IP 12 Жовтня 2023 12:43
А що тут непокоїть? Там євреям допомагати чи тут, яка різниця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus