USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Мінськ просить РФ, якій прогнозують дефолт, підтримати білоруську економіку

14 Березня 2022 20:10
Прем’єр-міністр Білорусі Роман Головченко просить РФ прискорити реалізацію заходів підтримки білоруської економіки у зв’язку з розширенням санкцій Заходу проти Мінська. Тим часом підтримка, схоже, знадобиться і самій Росії, адже, за прогнозами економістів, на країну очікує дефолт.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал ТАСС.

«Головченко закликав (прем’єр-міністра РФ Михайла, – ред.) Мішустіна на тлі санкцій прискорити низку заходів підтримки Білорусі, відкладених «на потім», – ідеться в повідомленні.

За версією Головченка, «мета санкцій проти Білорусі – збільшити кількість невдоволених і привести до влади антиросійський режим на основі втікачів-опозиціонерів», до того ж, масштаб цих санкцій нібито «іноді перевершує рестрикції проти Росії».

Російське держінформагентство уточнює, що за таких обставин Головченко запропонував російській стороні діяти швидко й узгоджено: «Зважаючи на високу вразливість білоруської економіки до зовнішніх шоків, розраховуємо на підтримку Російської Федерації у цей непростий етап».

Читати ще: Які санкції держави та компанії запровадили проти Росії через війну в Україні. Інфографіка

Серед необхідних заходів білоруський прем’єр назвав перенесення реструктуризації кредитної заборгованості по державних кредитах уряду та фінансових інституцій Росії, перехід на нову систему ціноутворення на російську нафту, фіксацію ціни на природний газ для Білорусі в російських рублях з прив’язкою до чинних оптових цін на газ для прилеглих російських регіонів.

Мінськ також пропонує наростити постачання білоруської машинобудівної продукції на російський ринок; сприяти участі Білорусі в реалізації російських програм імпортозаміщення; допустити повноцінну участь оборонного сектору Білорусі в роботі російської «оборонки».

Читати ще: Від економіки Росії через два тижні не залишиться нічого, а переговори відбуватимуться на наших умовах, – ЗМІ

Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch слідом за Moody’s обвалило кредитний рейтинг Росії з В до С, тобто до переддефолтного стану. Рейтинг C відображає думку Fitch про те, що суверенний дефолт неминучий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus