USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мішки компромату» на попередню владу Волині – блеф?

8 Червня 2014 22:00
На попередню владу замість «двох мішків компромату» до СБУ принесли лише 2 заяви про правопорушення.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області у п’ятницю, 6 червня.

Зокрема, у начальника УСБУ у Волинській області Володимира Мельниковича заступник прокурора області Олександр Сліпчук запитав, чи має управління докази корупційної діяльності попередньої влади. Адже під час революційних подій не один раз звучали заяви про ряд зловживань тепер уже екс-чиновниками.

«У кожному районі, на рівні області були претензії до посадовців усіх рівнів. Ви кажете, що не можете їх розслідувати. Прокуратура готова. Чи плануєте реалізувати ці питання?», - запитав прокурор.

Нагадаємо, згідно з діючим кримінально-процесуальним кодексом до повноважень УСБУ не входить розслідування уже вчинених злочинів. Служба безпеки може лише проводити заходи для недопущення вчинених порушень.

У відповідь на запитання прокурора, начальник управління СБУ Волині Володимир Мельникович заявив, що до них з початку року надійшли лише 2 заяви від громадськості.

«Хочу висловити стурбованість. Бо ми звикли в той період говорити про дії злочинної влади, висловлювати претензії. Особливо це звучало в риториці певних керівників наших громадських організацій, які розповідали що в них є два мішки «контри» на попередню владу, і вони готові передати ці матеріали до правоохоронних органів, хоч правоохоронні органи «беззубі».
Хочу авторитетно заявити, що за цей період, на всі мої наполегливі прохання направити зібрані матеріали, якщо вони є, до УСБУ, і повідомлення, що ми готові, маючи спецпідрозділ по боротьбі з корупцією, включитися, перевірити, задокументувати і віддати матеріали в прокуратуру, ми отримали з двох мішків аж дві заяви. Тоді постає риторичне питання: ми цією інформацією спекулюємо, шантажуємо або блефуємо?», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
лучанин Показати IP 8 Червня 2014 22:36
Це смішно Але як можуть корупцію розлідувати правоохоронні органи які останні роки створювали і кришували цю корупцію Вони чиновники цих органів мають волиннян за лохів Адже очевидна річ що юридично мабуть в більшості моментах все зроблено правильно
123 до лучанин Показати IP 9 Червня 2014 09:42
То не треба поносити пустомелі ображені долею!!!
Григорій Іванович до 123 Показати IP 9 Червня 2014 10:08
123му... Дивний народ наші поліщуки, завжди думають , що " їх пронесе " . Ось інший наступить на граблі і отримає по лобі , а ми не такі, у нас все нормально буде .
Григорій Іванович до 123 Показати IP 9 Червня 2014 10:09
123му-му Ми, пракурори, мєнти, судії , несико чиновников , малороси жополізи и 123. Ми голохвастови обов,язки знаємо, кому доляху заслать, кому лизнуть вовре,мя, хде диплом детишкам прикупить. А они бидло разі ж понимають нас , елиту, интелихентов в мінус пєрвом поколеніі. Права оні відіш лі імєют на достойную жизнь, соцобеспечение, пенсии , вишестоящіх огульно поносить. Низзя!
Інсайдер Показати IP 8 Червня 2014 22:53
"Служба безпеки може лише проводити заходи для недопущення вчинених порушень. У відповідь на запитання прокурора, начальник управління СБУ Волині Володимир Мельникович заявив, що до них з початку року надійшли лише 2 заяви від громадськості." Тобто я правильно розумію - СБУ надіється на громадські організації, які їм на тарілочці принесуть мішки "компромату". А самі хлопці за що хліб їдять? Чи можливо попередня влада біла і пухнаста, потрібно посипати голову попелом, попросити пробачення. Лохи бучу підняли, якісь майдани влаштовували, кричали : корупція повністю роз,їла державний організм, поставила країну на край могили. Будь який пересічній громалянін знав скільки, кому потрібно занести за "вирішення питання" , яке сам же клерк на голому місті і створив. Скільки брав прокурор міста, нач. міліції і т.п. А виявляється у нас все заєбцово було, у всякому разі СБУ так думає.
Григорій Іванович до Інсайдер Показати IP 9 Червня 2014 10:00
Інсайдер "прокурор міста, нач. міліції" - це ти про Решетника і Крохмаля?! Так вони і при новій владі "борються з корупцією", правда на інших посадах. СБУ звичайно не знає цих хлопців, не чула, випалю з поля зору. Чи якась волохата рука з Києва, якій вони відкашлювали, і досі робить їм дах?
Яяя Показати IP 8 Червня 2014 23:00
Чому вони ще не в лугандонії ? ? ?
тьотя мотя Показати IP 9 Червня 2014 00:56
Мабуть дійсно нема, бо гузь в фейсбуке просив надавати інфу, що в кого є на папередників, особливо на борьку.
дідо Показати IP 9 Червня 2014 06:57
Всі державні кошти йшли через відкати, а сбушники не бачать.Все прогнило .
працівник Показати IP 9 Червня 2014 07:46
Це міра того як нород довіряє СБУ прокуратурі і міліції Такщо хватить штани протирати і дарма зарплатню отримувати В вівторок заяви на звільнення прошу
лпдмуа а простише и Показати IP 9 Червня 2014 07:51
виходить що знову виноватий дядько що город оре садить і збирае картополю -але він ще повинен боротися із корупціею :- туман яром
Волинь Показати IP 9 Червня 2014 08:11
Вкладники Західінкомбанку написали десятки звернень притягнути до відповідальності Бєліеа О.В. , начальничка управління нацбанку волинської області. котрий 5 років "кришував" общак Юри Іванющенка. За цей час померло понад 200 ДВІСТІ ВКЛАДНИКІВ , не отримавши свої гроші на лікування. А сьогодні знову нам розказують казочки , які святі державні чинуші. ПОЗОРНИКИ ! ЧЕКАЙТЕ ТРЕТІЙ МАЙДАН !
Тетя Показати IP 9 Червня 2014 08:41
Начните с себя: недавайте взятки, не звоните куму - гаишнику, когла садитесь пьяный за руль, не лезьте без очереди во всемозможные очереди и соблюдайте украинские законы, а если они плохие- вносите изменеия с помощью тех депутатов-миллионеров, которых мы сами выбрали. Тогда у нас будет мир и порядок.
Григорій Іванович до Тетя Показати IP 9 Червня 2014 09:52
Цікава позиція в Тьоті. Корінь всіх бід шукайте в собі- обікрали, значить ви спровокували, взятку вимагають -ви теж винуваті , починайте з себе. Тр...хнуть тьотю під плотом, сама буде винувата,поведінка дуже вже виклична. Гаманця в тролейбусі витягнули - а нема чого по тролейбусам шастати, ходіть пішки. От хоч бі краєчком ока глянути на ту тьотю. Це вона сама так поводиться, чи тільки безсоромно лохам лапшу на вуха вішає.
Тетя до Григория Ива до Григорій Іванович Показати IP 9 Червня 2014 22:45
коментар було видалено
воля Показати IP 9 Червня 2014 09:57
сбу стала слипою бо боиться щоб иих не зачепило машини будинки посади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus