USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Кримінальні справи та мільйонні збитки - кар’єра Кватирка від хулігана до начальника

10 Лютого 2017 12:39
Волинська обласна рада звернулася до Президента України, Кабінету міністрів з тим, щоб звільнити начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка із займаної посади. Таке рекомендаційне рішення ухвалили через занепад лісової галузі в області, масові порушення в роботі лісників, безпідставні звільнення «неугодних», мільйонні збитки ВОУЛМГ.

РЕГУЛЯРНІ СКАРГИ ЩОДО ПОРУШЕНЬ В ЛІСОВІЙ ГАЛУЗІ

Практично кожна сесія обласної ради розпочинається з депутатських запитів про негаразди, які кояться в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, відколи його очолює Олександр Кватирко.

Так, упродовж 2016 року депутати облради неодноразово звертались до правоохоронних органів, щоб ті перевірили ВОУЛМГ на предмет масових порушень, які виявили екологічна чи фінансова інспекції. Втім, на адресу обласної ради досі не надійшла інформація, хто таки винен і нестиме відповідальність за занепад лісової галузі.

У зв’язку з цим, 2-го лютого депутати облради підготували пояснювальну записку «Про діяльність начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Кватирка О.М., яка потребує оцінки та прийняття рішення обласною радою щодо доцільності його перебування на займаній посаді».

Цей документ формували за матеріалами розгляду звернень громадян, громадських організацій, депутатських запитів тощо. Також в основу лягли матеріали, що вивчали під час засідань постійних комісій обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією. Аби інформація була підтверджена фактами – долучили й результати перевірок Управління Західного офісу Держаудитслужби та Державної екологічної інспекції у Волинській області.

«Основні функцій діяльності лісового господарства – екологічна, економічна, соціальна. Жодної з цих функцій ВОУЛМГ під керівництвом Кватирка О.М. належним чином не виконує. Питання, як вивести підприємства із фінансової кризи, залишається сьогодні без відповіді. Хоча для лісокористувачів найпростішим є шлях збільшення обсягів вирубки лісів, що є неприпустимим! Складається враження, що державні органи влади, обласна виконавча влада закривають очі на ці неподобства, не здійснюючи належних функцій контролю в інтересах держави та територіальних громад області!» - йдетсья у висновках пояснювальної записки до проекту рішення обласної ради.

Втім, покровителі Кватирка є не лише на Волині.

Як розповів радник Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, керівник відділу протидії корупції Волинського відділення Громадського об'єднання «Об'єднання ветеранів розвідки України» Анатолій Сковера, в Києві вже підняли питання щодо відповідності лісівника займаній посаді.

«Тарас Кутовий давав завдання т.в.о. керівника агентства лісових ресурсів Христині Юшкевич, аби розглянули на кадровій комісії питання щодо перебування на посаді керівника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка. На жаль, «віз і нині там». В силу різних причин, як об’єктивних, так і суб’єктивних, Юшкевич віддетерміновує цей розгляд. Ми можемо лише здогадуватися, чому так. Втім, рано чи пізно до цього питання дійде, більше того, доведеться відповідати за свої дії і самій Юшкевич», - розповідає Сковера.

КАР’ЄРНІ СХІДЦІ КВАТИРКА: ВІД ХУЛІГАНА ДО НАЧАЛЬНИКА

У Пояснювальній записці вказано, що швидкий кар’єрний ріст Олександра Кватирка розпочався після п’яного дебошу в барі, коли той взяв провину за хуліганство на себе, аби не очорнити ім’я сина тодішнього високопосадовця.

«У 2006 році Кватирко Олександр Миколайович узяв на себе вину за спротив працівникам міліції під час п’яного дебошу у барі «Криничка» в селі Оконськ Маневицького району. Тоді працівники міліції змушені були застосувати зброю для заспокоєння компанії за участю Кватирка О.М. та Колісника З.Б. – сина тодішнього начальника ВОУЛМГ Богдана Колісника. Тоді ж Зіновій Колісник був поранений у ногу.

Після того випадку Кватирко О.М. отримав посаду директора Володимир-Волинського лісомисливського господарства. Під його керівництвом це підприємство було доведене до мільйонних боргів, за цими фактами було відкрито кримінальне провадження. Як показала перевірка, тоді в бухгалтерських документах Володимир-Волинського ЛМГ було приховано боргів на суму близько 3-х мільйонів гривень», - вказано в пояснювальній записці.

Довівши Володимир-Волинське ЛМГ до скрутного фінансово-господарського стану, Кватирко переходить на посаду директора Цуманського держлісгоспу. Тут він був доти, допоки аудит фінансової інспекції виявив збитків на суму понад 700 тисяч гривень. Їх завдали через незаконні рубки, збиткову діяльність паркетного цеху, який орендувала фірма «Явір», підконтрольна тодішньому керівництву ВОУЛМГ.

Втім, і після цього одіозний лісівник лишаєтсья при посаді, ба більше – йде на підвищення. Як вказано на офіційному сайті ВОУЛМГ, що з 14.09.2014 р. по 11.08.2015р. – Олександр Кватирко займає посаду заступника начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. А на Волинь повернувся 12 серпня 2015 року, зайнявши крісло начальника управління.

Того ж місяця Волинська обласна рада висловлювала недовіру тоді ще в. о. начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександру Кватирку. Депутати направили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра аграрної політики та продовольства України та голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення призначення Кватирка на посаду керівника.

У тексті звернення йшлося, що виконувач обов’язків – фігурант низки кримінальних проваджень, неодноразово притягався до відповідальності за скоєння кримінальних правопорушень.

«Йшлося про кримінальну справу щодо здійснення ним злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, провадження закрите після визнання вини обвинуваченим), ч. 1 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, провадження закрите за нереабілітуючих обставин), ч. 1 ст. 367 ККУ (службова недбалість).

Також повідомлялося про нанесення Кватирком О.М. шкоди державі в особливо великих розмірах, що підтвердила Держфінінспекція, протиправну бездіяльність та порушення інформаційних прав громадян, встановлені численними рішеннями Волинського окружного адміністративного суду. Кримінальні провадження 2007 та 2013 років проти Кватирка О.М. закривалися в першому випадку – внаслідок акту амністії, в другому – у зв’язку із закінченням строку давності», - вказано у пояснювальній записці.

Нагадаємо, що ще 17 вересня 2015-го року на сесійне засідання облради з’їхалися самі лісівники, які вимагали відсторонення Кватирка.
Тоді ж і збунтувалися громадські активісти проти «людини Колісника». Однак позицію активістів та обласної ради в Києві не врахували.

КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ВПЕВНЕНО «КРОКУЮТЬ» ЗА КВАТИРКОМ

Так, уже 28 листопада 2015 року Кватирко О.М. «засвітився» під час незаконного полювання на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Зубр» на території Звірівського лісництва у Ківерцівському районі, тобто у природно-заповідній зоні.
«Полювання влаштували для трьох екс-міністрів з Києва (т.зв. «королівські полювання»). З цією метою в лісництві виставили охорону, аби нікого не пропускали на місце цих ганебних полювань.

Факт затримання Кватирка О.М. із групою мисливців зі зброєю в межах ПЗФ підтверджують представники облуправління Держекоінспекції. Згідно з чинним законодавством України, такі дії мисливців (перебування на території ПЗФ зі зброєю) прирівнюються до полювання. Покарання за свої дії Кватирко О.М. не поніс.

У 2016 році теж відкрили низку кримінальних проваджень. Як встановило слідcтво, за сприяння Олександра Кватирка в області була організована група осіб, які займалися незаконним вивезенням деревини цінних порід до країн Євросоюзу», - йдеться в пояснювальній записці.

За цими фактами прокуратура Волинської області відкрила кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а Мукачівська прокуратура в Закарпатській області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, або службовим становищем) КК України.

«РЕЖИМ» КВАТИРКА - ЗВІЛЬНЕННЯ «НЕУГОДНИХ»

Як наслідок – масові звільнення «неугодних» керівників держлісгоспів (Цумань, Шацьк, Колки, Маневичі, Турійськ та ін.).

На захист звільнених люди збиралися з протестами. Так, більше сотні працівників із Маневиччини приїжджали до Кватирка з вимогою припинити «тиск» на їхнього керівника.
«Незадовільною є кадрова політика, політика залякування керівництвом управління працівників нижчої ланки, директорів лісгоспів, лісничих, майстрів лісу. Безпідставно звільняються з роботи висококваліфіковані працівники, керівники підприємств. Незаконні звільнення керівників ДЛГ були неодноразово оскаржені в судах, факти незаконних звільнень доведені в судовому порядку! Мають місце непоодинокі факти хамського, нелюдського ставлення до підлеглих, створення соціальної напруги в колективах ДЛГ, що виливаються у колективні акції протесту. При цьому на посади призначаються лояльні до керівництва працівники, освіта та досвід роботи яких не відповідають галузевим кваліфікаційним вимогам», - наголошено в пояснювальній записці.

Вершина цинізму підлабузництва у лісовій галузі на Волині стала організація у Шацьку «доріжки Кватирка». Йдеться про те, що 160 сосен зрізали перед приїздом головного лісівника Волині на озеро Світязь на Водохреще. Молоденькими деревами прикрасили доріжку до ополонки, підготовленої для купання.
Варто зауважити й те, що в управлінні лісомисливського господарства не забезпечують належно вимоги щодо охорони праці: торік зафіксували два смертельні випадки (Колківський та Любомльський держлісгоспи).

ЗАНЕПАД ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ НА ВОЛИНІ

Кредиторська заборгованість державних лісогосподарських підприємств за роботи, товари і послуги, платежі до бюджету та розрахунки по заробітній платі сягнула 88 мільйонів станом на листопад 2016 року. Зокрема, за рік, з моменту призначення на посаду начальника управління Олександра Кватирка, кредиторська заборгованість збільшилася на 33 мільйони гривень.

Більше того, від такого «господарювання», лише торік на Волині зменшилося площ лісів на 2 тисячі гектарів. Про цей факт повідомили активісти відділу протидії корупції Волинського відділення Громадського об'єднання «Об'єднання ветеранів розвідки України», посилаючись на звіт перевірки Державної екологічної інспекції ВОУЛМГ.

Ще Державна екологічна інспекція зафіксувала різке збільшення кількості порушень працівниками Волинського обласного лісового та мисливського господарства. Зокрема, у 2016 році за вчинення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, не дотримання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів, до адміністративної відповідальності притягнули 346 посадових осіб державних лісогосподарських підприємств. Насамперед, це стосується заготівлі, охорони лісу, дотримання правил пожежної безпеки та санітарного стану зелених насаджень.

Інспектори нарахували загальну суму шкоди, завданої лісовому господарству за порушення вимог природоохоронного законодавства, в сумі 14 мільйонів 431 тисяча гривень.

Також Інфомраційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські лісівники віддають приватному бізнесу лісопродукцію, не отримавши за неї гроші, потім судяться, а через кілька років «пробачають» борги. Громадські активісти припускають, що таким чином відбувається змова лісівників із покупцями задля власного збагачення. Як наслідок - підприємства «скочуються» до банкрутства.

Аби «відбілити» професійну репутацію Кватирка, 8 лютого 2017-го року під обласною радою лісівників зібрали на мітинг. Організатори акції наголосили, що люди обурені зверненням облради щодо можливого звільнення їхнього керівника. Натомість, самі ж учасники акції зізналися, що приїхали за вказівкою, і їм заборонили висловлювати власну думку з приводу рішення облради про невідповідність займаній посаді Кватирка. Також зафіксували факт, що на мітинг людей привезли шкільними автобусами. В обласному управлінні освіти це назвали неприйнятним.
Такий негативний фінансово-господарський стан в лісовій галузі Волині виник через фаховість керівників та корупцію, вважає радник Міністра аграрної політики та продовольства України Анатолій Сковера, й додає, що настає час реформи.

«Це все через корупцію. Зокрема, на сесії Волинської облради представили документи, з яких видно, що дебіторську заборгованість безпідставно списували. Також було зловживання щодо видачі деревини, збереження лісу та багато іншого. Усе це через кадрову політику, адже до керівництва приходять люди без належної фахової освіти. Більше того, зловживання в лісовій галузі є масовими й фіксуються по всій території України. Як наслідок, виникає питання щодо реформування цієї структури», - резюмує Сковера. Та додає, що вже готується засідання робочої групи при Міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Цукерман М. Показати IP 10 Лютого 2017 12:47
В Україні на сьогодні : - 60 - 70% керівників різних рівнів, це особи з сумнівним минулим та незрозумілими і дуже підозрілими дипломами про освіту ...Тому таке положення в державі ...
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 13:09
ну що народ тепер стає видно хто керує державою і який ефект дав майда , а ефекту 0, все теж саме в гіршому вигляді що було при овощу , більше того зараз вилазять факти торгівлі за допомогою областей які окуповані, схема вивозу лісу в тому числі волинського до тих територій, перегрузка там на російські вагони і відправка до Європи вже товару як російського (див.программу 1+1 "Право на владу" останній випуск) кільце навколо порошенка якого вже прямо називають фінансистом бойовиків звужується , надіємся що скоро зажме і гунчика і всю ту св*лоту
Олег Показати IP 10 Лютого 2017 13:12
Ну що тут скажеш, злодій, він і є злодій...дружба з колісниками, ще нікого не довела до добра. Це сімейство долгостроїв ніяк не може покинути лісову галузь..., тому що більше нічого не вміють як то старший лось так і лосенята...
Волинянин Показати IP 10 Лютого 2017 13:30
А скільки ще такого лайна лишилося при владі, жах. І завжди спливає, випливає та не тоне
Лісник Показати IP 10 Лютого 2017 13:43
А давайте пригадаємо хто лобіював кадрове призначення О.Кватирка. Який народний депутат ? Вірно, а це Ігор ЛАПІН - від "Народного Фронту".
Учень ПТУ до Лісник Показати IP 10 Лютого 2017 16:40
Скажи хто твій друг , я скажу хто ти ... Народ не помиляється !!!
петро Показати IP 10 Лютого 2017 13:46
всім зрозуміло, звідки вітер дує- в Києві злодій на злодієві сидить і злодієм поганяє, ну а місцеві бариги беруть приклад з київських. Без належного громадського контролю ситуацію не змінити, для цього не треба додаткових коштів з бюджету- достатньо прийняти Закон про участь громадськості в боротьбі з корупцією,злочинністю.В Штаті ОУЛМГ практично не залишилося старих чесних працівників, всі вимазані .Дайте їм можливість вибору- або тюрма, або повний розклад по лісових справах і ситуація враз зміниться. Але в окремо взятій галузі і області порядку навести не можна, причина зла у верхівці державних чиновників .Якщо результат революції в ВОУЛМГ нульовий , всі колишні злодії знову при владі, чекати треба самосудів і диверсій, спротив Кватирка до цього ще більше спонукає.
Андрій Показати IP 10 Лютого 2017 13:55
Покриває Гунчик. Одне слово гунчика - і цього злодія немає. Але він боїться, бо даються вказівки з Києва. Гунчик - л*йно. Злийте гунчика і за добу на посаді не стане другого л*йна. Але не тут то було...
Чужий до Андрій Показати IP 12 Лютого 2017 09:02
А ви подивіться кого гунчик понабирав на керівні посади по всій ода ...одні скандали по них всіх тільки й пишуть
Волиняни Показати IP 10 Лютого 2017 14:00
ви такі "прекрасні" всі, що я просто знепритомнію зараз! відкрийте очі нарешті, любі Волиняни! Кватирко О.М. робить свою роботу чітко та злагоджено! а те що ви висвітлюєте постійно якісь моменти, та досить вдало їх перекручуєте на свою користь- всі прекрасно знають! я не здивуюсь, якщо цей коментар не пропустять!
Іван до Волиняни Показати IP 10 Лютого 2017 15:48
Ти не волинянин, а г..о собаче з твоіми висновками!
Марин до Волиняни Показати IP 11 Лютого 2017 10:06
Вітя Сахнюк, не лижи д*пу....)))
Підтримую Петра Показати IP 10 Лютого 2017 14:00
Аналогічна ситуація і по Василенку з Держкомзему . Один в один. І в управлінні те саме.
Лучанка Показати IP 10 Лютого 2017 14:07
Чому депутатів облради, та тих хто хоче "навести лад" в області чи в цілій країні, цікавить тільки в першу чергу лісова галузь, природні ресурси, земля? Зверніть увагу на енергоносії, медицину, транспорт !!!! Чи там немає "ласого куска"? А тут "живі гроші рікою".... Ганьба!
До Думсської до Лучанка Показати IP 10 Лютого 2017 14:22
Свєта, хватить вже защіщяти свого начяльніка. Ти чюствуїш, шо його скоро час прийде і тобі буде там не місце. Бо треба шоб люди працювали, а не під когось лягали! Ганьба А Квартирко то рідкісна скотиняка, краде кругом, з людей гроші трєбує, дає незаконні накази. а ти як хочеш вижити - виконуй, або з роботи. І де тоді найти іншу роботу? і так повна д*па в країні. Тому люди і мовчать. Але полетить він, довго терпіти не будемо, а далі й час Гунчіка прийде - який все кришує в області, всі хабарі й корупцію
Сераховичі до Лучанка Показати IP 10 Лютого 2017 15:24
100 %! Дерева помирають стоячи і лиш при падінні-стогін а сльози на зріз і без свідків! А щодо медицини і т.п-там потрібно іноді думати і багато подільників!
до петро Показати IP 10 Лютого 2017 14:08
я повністю з вами згідний...стараємся шось змінити надіємся на краще і майдан був і хлопці молоді полягли і ще поляжуть а результат 0 та навіть ше гірший...моя думка поки народ сміло не повстане проти цього режиму в плоть до самосуду і диверсій от якби найшли в лісі закопаних пару чиновників я думаю так як зарас вони себе поводять вони би не поводили
111 Показати IP 10 Лютого 2017 14:10
коментар було видалено
ахахах Показати IP 10 Лютого 2017 14:48
на рахунок Водохреща- ви, шановні, впевнені що це було для О.М.?! може то вельмишановний ПИРОЖИК купатись їхав, і знайшов як підставити Кватирка?
вася Показати IP 10 Лютого 2017 14:56
мені очевидно, що Свобода бється в конвульсіях переслідуючи свою корисливу мету - повернення свого керівника на місце начальника ВОУЛМГ. Всі питання стосовно "Кватирка" ініціює дві людини - Сковера або Пирожик. Аж бридко
Оса Показати IP 10 Лютого 2017 15:03
ВСІМ КРИСАМ У КОГО МОРДА В ПУШКУ ЩО В УПРАВЛІННІ ЩО О ЛІСГОСПАХ МАЛЕНЬКА ПОРАДА ПОКИ САШИК ЗАЛИЗУЄ ХРИСТЮ БРАТИ ЛАПИ В РУКИ І САМОУСУВАТИСЬ ПО ДОБРУ ПО ЗДОРОВУ І ДРАПАТИ ПОКИ ДО ВАС НЕ ПРИЙШЛА РУКА НАРОДУ!!!!!
Бабеляс до Оса Показати IP 10 Лютого 2017 15:54
коментар було видалено
Руслан Показати IP 10 Лютого 2017 15:57
Новому керівнику ВОУЛМГ (а він таки буде) доведеться важкувато. Потрібно звільнити 90 відсотків апарату управління та директорів лісгоспів. Інакше галузі удачі не бачити. "Любі друзі" типу Сахнюка, Войцеховського чи Бабеляса підведуть під монастир.
задовбало Показати IP 10 Лютого 2017 16:02
Шановні Волинські новини я бачу вам крім лісового господарства не хто не потрібен!ви на себе подивіться ,на свої кумів,братів та родичів вони ж теж роблять на державних роботах на посадах та повязані так само з корупційними схемами!подумайте будь ласка!
до Оса Показати IP 10 Лютого 2017 16:13
Як грамотно пишите, так і зробите!
васі Показати IP 10 Лютого 2017 16:24
Вася, твій нік сам за себе говорить. Мізки в тебе курячі. Мазурик ніколи не захоче повернутись на посаду начальника управління. Він вже скуштував цього хліба. З звірами треба працювати по-звірячому. Поки існує прокляте колісниківське насіння, порядку в лісах і в лісових посадах не буде. Не такий Мазурик дурний, як ти гадаєш. Не суди по собі і не спорожняйся тут, якщо ти б*ран.
121 Показати IP 10 Лютого 2017 16:42
Заказуха
212 Показати IP 10 Лютого 2017 17:19
ВОЙТЮК ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ в Горохові будучи при посаді протягував партію регіонів ...І що далі .... ПРОЛИТО БАГАТО КРОВІ НЕВИНИХ ЛЮДЕЙ , БАГАТО МАТЕРІВ НЕДОЧЕКАЛИСЯ СВОЇХ СИНІВ , ВДОВИ, ЯКІ ПРОЛИВАЮТЬ СВОЇ СЛЬОЗИ НАД СИРОТАМИ НЕ ЗНАЮЧИ ЩО СКАЗАТИ ДИТИНІ ДЕ ЇХНІЙ ТАТО ....ОСЬ ТАК ВОЛИНЬ ПРОВЕЛА "ЛЮСТРАЦІЮ" ТА ЩЕЙ НИНІ ЦЕЙ "діректор" ВИВОЗИТЬ ДЕРЕВИНУ ДУБА ЗА МЕЖІ НАШОЇ КРАЇНИ, ПІД ДОКУМЕНТАМИ "ЛИПОВИЙ - ДУБ" , ТОБТО В ДОКУМЕНТАХ ОДНЕ ПО ФАКТУ ДУБ...ГАНЬБА ВОЙТЮКУ, ХАЙ ЗНАЮТЬ ЛЮДИ ЩО він ЧЛЕН ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ЯКИЙ ВИНИЙ В ЦІЙ КРОВІ . ЦЕ ЛЮДИНА ЯКА НЕ МАЄ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ЗАЙМАТИ ДАНУ ПОСАДУ .....МАВБИ СОВІСТЬ ---ЗВІЛЬНИВСЯ...СОРОМНО, ГАНЬБА .... А те як підприємство працює в даний момент ЗОВСІМ НЕ його заслуга, цього нікчеми він лише знає як заганяти деревину в Руминію ......
Друг Войтюка до 212 Показати IP 10 Лютого 2017 19:16
Много текста, смисла ноль, де Войтюк,а де загиблі. Самі всі за тих регіонів голосували бо Ющ з Юлькою задовбали. Ну ате що Войтюк зажрався порівняно з гороховом це правда. П.С. жду багато ср..ча.
ук Показати IP 10 Лютого 2017 19:11
читаючи коментарі ,дивуюсь ,скільки у вас яду? ВАс усіх обідили? То,що стаття заказна - факт! То,що новини підраховують бариші-факт! Моя рекомендація тим розумакам ,які дуже крепко обіжені,тобто на все життя.Одягніть рябу форму , візьміть 1-ну літру бензину + 2 колеса та декілька сірників і підпаліть себе у любому зручному місці ,без шкоди для оточуючих з гаслом "як я люблю ліс і щоб лісу не шкодити я краще згорю"
Олег до ук Показати IP 11 Лютого 2017 10:12
Спали себе, покажи приклад, необіжаний
Зорян Показати IP 10 Лютого 2017 20:05
Кватирко гн*да ще та... ну нічого, панове лісівники, скоро будуть рейди - вас позакопують там же, де ви зубрів стріляєте і ліс крадете...
АС Показати IP 10 Лютого 2017 23:06
Волинська область, як і волиняни особливі. Коли ви вже порозумнішаєте? Як тільки призначать на ключову посаду волинянина - обхають з ніг до голови, призначать з іншого регіону - зализують усі важкодоступні місця. Думаю розумні зрозуміли що мається на увазі. Незабаром на Волині не буде жодного керівника волинянина, і це вірно.
правда Показати IP 11 Лютого 2017 10:18
і ми поїдемо в міністерство і теж будемо відстоювати свого керівника О.М. Кватирка, від вас!!!!!!!!!! господарів х..вих..... які вже зазіхнули на волинський ліс
Сергій до правда Показати IP 12 Лютого 2017 10:19
Поїдь, поїдь. Винесуть разом з твоїм не доробляним вр*дком - кватирком
Ліс Показати IP 11 Лютого 2017 10:25
і кого поставите нового? свого який нетямить нічого в лісі, але бабло йому сниться щоночі? Такий думає, що замість листя на деревах у лісі - долари........ . Не, не треба нам такий! Нам треба Кватирко!!! крапка. Пішли на фік!
Наташа Показати IP 11 Лютого 2017 10:30
А при чому тут майдан? Просто виродки з криміналітету скористались тим, що війна, тобто, на людській крові, на смертях можна "заробити". Ліс - це святе, це наше багатство, це наша екологія, наше здоров'я. Лісники спеціально підпалювали, щоб потім вивозити здорові дерева, хто за цим слідкував?. Тільки в деяких селах люди виступали, робили спротив проти вивозу. Якщо подивитися з висоти літака, то можна багато чого побачити і зрозуміти.
лось Показати IP 11 Лютого 2017 11:09
тут на захист кватирка пишуть коментарі прибиральниці і вантажниці з Цуманського лісгоспу. Особливо - передостанній коментар.
Семен Показати IP 11 Лютого 2017 13:36
Сковері ганьба ! Цей бруд - його непорядних рук справа. Керується тільки власною наживою, а прикривається ветеранами. Цих псевдоветеранів вже як після війни з гармошками ходять. Не світить вам ліс, краще входьте в роль дітей лейтенанта Шмідта. Це якраз для вас. Вдалого театрального виступу
до семена до Семен Показати IP 13 Лютого 2017 13:27
Праильно масово ліс крадуть винний сковера, в офшори продають-винний він, за заниженою продають ціною винний він, списуює борги в ДП все він! Ні це не він це мабудь інопланитяни втрутились в економіку! Вже депутатам надоїло дивитись на всі несправедливості.
до семена до Семен Показати IP 13 Лютого 2017 13:34
Мало вам пройдисвітам пьйору дають ті хлопіці.Слава Україні!
Заєць Показати IP 11 Лютого 2017 16:16
Звіт начальника яскраво показує про роботу галузі. Це великий результат його діяльності на посаді. Заздрять йому
До лося Показати IP 11 Лютого 2017 16:22
коментар було видалено
До лося 2 Показати IP 11 Лютого 2017 16:49
До лосів треба по простому писати. Шоб понятно було - О.М. Кватирко наш законний керівник! Заздріть дальше!
Ліс Показати IP 11 Лютого 2017 16:54
Краткость - мать таланта! О.М. Кватирко - це той, кого ми б і надалі бачити на посаді начальника! Для тих, хто на бронепоізді, будемо повторювати доки не вивчать на память : не так просто взяти і зняти. У нас результативна робота! А ви - рийтесь далі......
петро до семена Показати IP 11 Лютого 2017 16:58
Переходити до особистостей-справа невдячна. По суті ліс- народне багатство, а розпоряджаються ним такі холуї, як К і компанія.Місцеві громади впливу на лісову політику майже не мають.На низовому рівні лісники не володіють інформацією про суть справ, а стан лісової галузі як в падаючому лайнері, де всі хочуть порулити і як правило першою встигає якась мавпа.Сковера лише видав на-гора факти, і це ще не повністю характеризує стан волинського лісу.Є лісництва, де фактичні недоліки -тисячі кубів, щороку лісгоспи не сплачують мільйони грн попенної плати, ціни на лісопродукцію зашкалюють, в той же час в лісі масові вивороти, сухостої, підтоплення,де дядькам узяти дров?Що від того пирога попатає в сільраду?.Втрачають товарні характеристики тисячі га насаджень на протязі років, залишаючись без уваги. А хіба застарів лозунг"Хай горить, аби не тонке!?" Всі біди від таких керівників, які не можуть бути самостійними у прийнятті рішень, а постійно повинні відробляти за посаду.Так що однозначно КОМ повинен піти.
Кук Показати IP 11 Лютого 2017 17:11
Ой, а де я? Тут слухається судова справа??)))) знайшли місце для обговорення. Дурдом! Зібралися ..... і шось рішають...
Лісники Показати IP 11 Лютого 2017 17:16
Ей, народ трудящих! Нема коли і кому пояснювати (і головне не тут!) реальний стан речей в галузі. Всеодно не поймуть нічого. Не тратьте дорогоцінного часу. Відпочивайте сьогодні субота.
САША ПІПЕЦ Показати IP 11 Лютого 2017 19:16
ВОЙТЮК УЖЕ ЗЛИВАЄ ХВОРТОЧКУ....У ДІМИ Є СВОЇ ПОТРІБНІ ЛЮДИ В УПРАВЛІНННІ ДЛЯ ПЕРЕВОРРОТУ......ОЦЕ ЗДИВУЄ САШУ ХА ХА ХА....
Полішук Показати IP 11 Лютого 2017 21:49
Хто приїхав на підтримку цього луня,мені просто вас шкода,ви темні люди,стадо !!!!!
Fargo Показати IP 11 Лютого 2017 22:07
100% заказняк стаття ,чьогош ви про ПЕТЮ сладког такого непишете???
Семен Показати IP 11 Лютого 2017 23:25
А насправді-це все від бардака і безпорадності влади. Президент - політичний імпотент. Система - напівзруйнована копія ПРегіонів в яку запустили цілу купу безтолкового непотрібу. Є і нормальні люди, але вони ледь вигрібають серед цих сковер і вітівих які за троячку любе кіно виконають.
Стир Показати IP 12 Лютого 2017 14:45
Герасима злив колега сопронюк хто слідуючий
ПСБ Волинь Показати IP 12 Лютого 2017 16:46
ПСБ Волинь що у Ковелі разом з квартирком та колісником забрали весь ліс під себе. Волинським переробникам надають зовсім лісу все на власну переробку а дальше відправляється на фірму ПСБ Волинь що за кордоном. Де правоохоронні сліпі служби які нехочуть нічого бачити і реагувати. Квартирко це злодій ганьба.
123 Показати IP 13 Лютого 2017 01:11
як не крути а рибка з ГОЛОВИ гниє!
Тарас Шевченко Показати IP 13 Лютого 2017 12:06
Хватить про цього гада писати. Його давно потрібно зняти
Антиколісник Показати IP 13 Лютого 2017 18:04
Скільки цікаво перший злодій лісу платить Згоранцю, що Волинь нова служить рупором для лісовоі мафіі ?????
садити всіх Показати IP 14 Лютого 2017 16:13
До чого тут? Колісника вже давно нема в лісі. А ви на нього всіх псів вішаєте. він вже від усього відхрестився. Ви ж змінили владу. за те мало не ордена вішали, розказували, як виганяли, як ставили. Був Мазурик і вищі від Свободи. Свобода мала квоту в лісі. Тоді трохи вкак...ся і зараз розмазує все це щоб смерділо і їх чути було. Тепер – Кватирко не такий. Бо не з тої партії, не там носить, не з тим говорить, не тому кланяється. Блін, може хватить, своїх ставити, може подумайте про ліс, про державу, про місто, про те, чого звідси їде молодь, чого в таких умовах ( в Україні є все) ми живемо, як бомжі. У нас завжди так. Але ж нє! Просто треба міняти, не знаю за що , але треба міняти. Всі не такі. Не знаю, хто такий, але всі не такі. Всі погано працюють, треба працювати краще. Не знаю, як, але треба краще. А ще "краще", як багато хто після Майдану. Покричати ганьба, примазатися до дітей, які поклали свої голови, поотримувати посади, депутатські посвідчення, а тоді сісти на схеми. І не стидно? Перед загиблими не стидно. Бо це не дерево спиляти, це ж душу продати... Дивитися в очі і брехати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus