USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Віктора Сапожнікова подали до суду

6 Квітня 2016 15:23
За підтримкою до депутатів облради звернувся колектив Нововолинського вищого професійного училища, оскільки Нововолинська міськрада відмовляється фінансувати заклад. Щодо мера Нововолинська Віктора Сапожнікова подали до суду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 6 квітня.

До слова, це - не єдина судова справа, в якій фігурує мер Нововолинська.

Як повідомила директор Нововолинського ВПУ Валентина Приступа, учнівський та педагогічний колектив дуже стривожений ситуацією, що склалася, коли немає ані кошторису, ані штатного розпису. Так, за станом на 1 квітня не виплачені виплати по захищених статтях за березень у сумі 976,069 тисячі гривень, а саме: заробітна плата – 441,083 тисячі, нарахування на заробітну плату – 93,956 тисячі, виплата сиротам – 3672 гривні, харчування учнів – 31 847, стипендія – 181,7 тисячі, комунальні платежі 213,814 тисячі.

Колектив училища становить, разом з учнями, 700 чоловік. У лютому випустилися 126 учнів, з яких до 60% вже працевлаштовані. 39% учнів мешкають у Нововолинську, 28% - у Ковельському районі, 11% - у Володимир-Волинському районі. Колектив звертався з листам щодо порушення прав працівників та учнів и в Адміністрацію Президента, до Прем’єр-міністра та голови ОДА.

Валентина Приступа нарікає, що училище не бере на фінансування ані місто, ані область.

Голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що юридична адреса училища – у Нововолинську, тобто міський голова Віктор Сапожніков повинен виділити кошти з міського бюджету на фінансування училища. Директор училища розповіла, що, зі слів Володимира Гунчика, на мера Нововолинська подали до суду.

Анатолій Вітів нагадав, що обласна рада ухвалювала рішення про виділення коштів для волинських закладів профтехосвіти через те, що мери Нововолинська, Ковеля та Володимира-Волинського не передбачили фінансування у міських бюджетах.


У підсумку, голова комісії пообіцяв спрямувати звернення колективу Нововолинського ВПУ у прокуратуру, адже невиплата зарплати передбачає кримінальну відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 6 Квітня 2016 16:34
міські голови -й*л*пи це ж ваші робітничі спеціальності і вчаться тількі місцеві діти з бідних родин
Дядько Показати IP 6 Квітня 2016 16:54
Я Сапожнікова не захищаю, але, подивіться, що це за реформи. Все фінансування звалюють на плечі міських бюджетів. Питання: а для чого тоді нам держава? Може хай кожне місто і село собі проголосить псевдореспубліку, як на Донбасі, і шукає собі зовнішнього префекта, бо "Київ" цілком вже обнаглів.
Анатоль_ Показати IP 6 Квітня 2016 18:16
Чого на Кулявлоба не хочуть подати до суду? Адже фінансування профосвіти з держбюджету припинив не Сапожніков а Уряд на чолі з Яценюком!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus