USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинським спортсменам цьогоріч з бюджету виділять на 50 тисяч менше

28 Січня 2016 12:05
Заклади професійно-технічної освіти «з’їдають» фінансовий спортивний ресурс області. Як підрахували чиновники, волинський спорт недоотримає приблизно 50 тисяч гривень у порівнянні з минулорічними показниками.

Про цей йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму сьогодні, 28-го січня.

Зі слів начальника відділу фінансів соціально-культурної сфери Департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Юрія Фредюка, з державного фінансування на область передали 11 професійно-технічних закладів.

«Нам передали училища та технікуми, тепер з обласного бюджету для їхнього фінансування потрібно передбачити 65 мільйонів гривень на 11 закладів. Щодо інших закладів в області, то вони перейшли на фінансування міст обласного значення, але ще триває обговорення щодо можливостей фінансування їх містами. А це все дало свої знаки на різні галузі області», – розповів Фредюк.

Зваживши на такий стан справ, додає начальник відділу з питань фізкультури і спорту ОДА Ігор Дмитришин, спорт матиме менше грошей у новому році, ніж торік.

«Фінансування спорту в 2015-му рої було 18 мільйонів 705 тисяч гривень, а фінансування передбачене на спорт у 206-му році – 18 мільйонів 656 тисяч гривень, що на 50 тисяч менше, ніж торік», – доповів чиновник.

Потому Ігор Дмитришин додав, що загальний фонд зарплати працівників галузі зріс на 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Луцьку пропонують створити комунальний заклад «Спорт для всіх».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus