USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Міські джунглі

8 Вересня 2008 10:00
Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки – одне з улюблених місць дозвілля лучан. Проте вже не один рік він виглядав, м’яко кажучи, не найкраще навіть у центральній частині, бо був, за невеликим винятком, суцільними хащами.
 
Мені як лучанину приємно, що перед Днем Незалежності міська влада організувала впорядкування парку. Дійсно, зараз він виглядає чи не найгарніше за всі останні роки. Проте є багато «проте».
 
Проходячи десь у середині серпня повз парк вулицею Глушець, я вирішив заглянути, що ховається в деревах і кущах за кілька метрів від однієї з найякісніших доріг Луцька.
 
У відомого рок-гурту «Guns’n’Roses» є пісня, яка називається «Welcome to the Jungle» («Ласкаво просимо в джунглі»). Те, що відкрилося моїм очам, було чи не справжніми джунглями – не в Африці, а в моєму рідному місті.
 
Проте безлад у цій частині парку, на жаль, не обмежується лише хащами з дерев, кущів та інших рослин. Усе значно цікавіше і серйозніше.
 
Ось така штука виходить просто в парк неподалік від Волинської ОДА. Чи скидають сюди стоки – мені невідомо.
 
«Колега» першої. Зразок діючої каналізаційної труби «паркового типу».
 
На вулиці Глушець колись була автокатастрофа із загиблими. Зараз тут стоїть металевий пам’ятник. Проте траурним вінкам хтось знайшов «оригінальне» застосування – їх викинули за метр-два від озбіччя.
 
 «Спочатку була кава»
 
 Інша планета? – Ні, Луцьк
 
 Як я вже зазначав, вулиця Глушець наразі має одне з найкращих у Луцьку асфальтове покриття. Проте дорожники, які її ремонтували, знайшли «геніальний» спосіб позбутися старого дорожнього покриття, викинувши його, знову ж таки, у парк.
 
 Найяскравіший приклад «каналізаційно-паркового мистецтва». Можем побачити навіть озерце зі стічних вод.

 
 Асфальт. Знову.
 
 Типовий ландшафт парку поблизу вулиці Глушець.
 
 Тут знову «відзначились» любителі кави...
 
 ...а тут – любителі пива
 
Приклад «господарницького підходу». Сміття спалюють серед білого дня просто навпроти господарського суду Волинської області.
 
 А поруч стоять цілі пакети зі сміттям.
 
 Просто попелище. Поблизу філармонії
 
 Канава поблизу іподрому
 
  «Каналізаційно-паркове мистецтво». Узбіччя. Район філармонії.
 
Аналогічний випадок поблизу першого

 
За бажання у центральному парку можна знайти шину від автівки...
 ... або й навіть двері
 
Цікаво, що ситуація за півмісяця у районі, де я «мандрував» з фотоапаратом, практично не змінилася. Хащі й надалі залишаються. Так само, як і гори сміття та інших «прикрас».
 
На цю діру на дорозі навпроти філармонії поставили зливну решітку. І то єдина позитивна зміна, яку я помітив у цій частині міського парку.
 
Ставлення лучан до природи просто вражає. Проходячи тоді, влітку, повз центральну частину Центрального парку (перепрошую за тавтологію) культури і відпочинку імені Лесі Українки, я думав, що його територія врешті стане впорядкованою. Проте мої сподівання, на жаль, залишилися лише фантазіями.
 
Андрій Калахан
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Вересня 2008 14:50
Давно пора навести там порядок. Це ж яке гарне місце для відпочинку буде!!!!!!
Анонім Показати IP 12 Вересня 2008 16:20
Дааа, владі має бути соромно за такий парк... ніякої роботи для прибирання не ведеться.. Скоро у нас буде не парк , а одне велике болото. Ганьба! Хоча "Ганьба" стосується більше тих "людей", котрі його забруднювали.
Олег Показати IP 12 Вересня 2008 23:11
Невже ви думаєте, що брак слів можна компенсувати великою кількістю фотографій? Якщо подібні речі Волинські новини відносять до АНАЛІТИКИ, то, цікаво, на яку аудиторію і на яку перспективу ви розраховуєте???
Злий Показати IP 13 Вересня 2008 11:31
Поки сучасна молодь не наведе лад у своїх головах - порядку в парку і в інших місцях не варто чекати.
Мінона Показати IP 15 Вересня 2008 14:36
А чого відразу молодь повинна наводити порядок у головах, а не дорослі, які навчили цю молодь так себе "культурно" поводити??
Андрій Калахан - до Олега Показати IP 15 Вересня 2008 14:41
А де пише, що "Акценти" це те саме, що "Аналітика"?
Андрій Калахан - до Олега Показати IP 15 Вересня 2008 15:10
А де пише, що "Акценти" це те саме, що "Аналітика"?
Анонім Показати IP 16 Вересня 2008 07:24
Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Спершу навчіться слідкувати за собою, своїми близькими та друзями, я вам гарантую, що серед них здайдеться хоча б одна людина, яку слід навчити поводити себе в громадських місцях. Все починається з малого.
Анонім до Аноніма Показати IP 18 Вересня 2008 16:29
Та причом там смітять чи не смітять.Там просто ХАЩІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus